Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αύριο Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Ο καιρός έως την Κυριακή

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία συνοδευόμενο από μέτωπα κινείται Α-ΒΑ και θα επηρεάσει το επόμενο εικοσιτετράωρο ( Παρασκευή ) κυρίως την δυτική,κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Για αύριο Παρασκευή αρχικά αναμένεται καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με συννεφιές στα δυτικά,κεντρικά και βόρεια όπου σχετικά γρήγορα θα δώσουν τοπικές βροχές στα ΒΔ όπου θα έχουν την τάση να εντείνονται. Από το μεσημέρι αναμένεται επιδείνωση του καιρού στα δυτικά-βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Β. Ιόνιο, βαθμιαία και στην Ήπειρο. Τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα δυτικά-κεντρικά και βόρεια, καλύτερος θα παραμείνει ο καιρός στα νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας ( Κυκλάδες,Κρήτη και αν. Αιγαίο ). Από το βράδυ περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα έντονα φαινόμενα προς το βράδυ θα εντοπίζονται στην Δ. Στερεά, την Δ-Β Θεσσαλία και την Μακεδονία και βαθμιαία προς την νύχτα και στη Θράκη. Ένα πέρασμα βροχής/καταιγίδας δεν αποκλείεται να έχουμε  στα υπόλοιπα ηπειρωτικά,  από  τις Σποράδες και από  τα νησιά του Β. Αιγαίου. Βαθμιαία και από τα δυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.


Άνεμοι : Ν στο Ιόνιο 4-5 και βαθμιαία 6-7 μποφόρ. Στο Αιγαίο αρχικά Ν 3-4 και σταδιακά από το μεσημέρι 5-6 και το απόγευμα-βράδυ 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία : Μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί γύρω στους 6-9 στα ορεινά τους 12-16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και γύρω στους 14-19 στα νησιωτικά τμήματα της χώρας μας.
Το μεσημέρι θα έχει μια ψύχρα στην ΒΔ Ελλάδα το πολύ στους 18 στα ορεινά και τους 21 στα πεδινά/παράκτια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να φτάσει τους 25-26 στα νότια δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 27-28 βαθμούς κελσίου.

Αττική : Αρχικά θα έχουμε αραιές συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το μεσημέρι η συννεφιά θα πυκνώσει και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες  βροχούλες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Από το βράδυ αναμένεται ο καιρός να καταστεί πιο πολύ άστατος και θα έχουμε ένα πέρασμα βροχής  ή πιθανής καταιγίδας σχεδόν σε όλο τον νομό. Άνεμοι N 4-5 και βαθμιαία 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία : από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Θεσ/νικη : Αρχικά θα έχουμε συννεφιά με τοπικές βροχές οι οποίες θα γίνουν περισσότερες μέσα στην ημέρα και από το απόγευμα-βράδυ θα σημειωθούν και καταιγίδες τοπικά ίσως ισχυρές. Άνεμοι : ΝΑ 4-5 και προς το απόγευμα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς.

Το Σάββατο οι βροχές/καταιγίδες θα περιοριστούν γρήγορα στην Θράκη και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και θα σταματήσουν. Καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στα νότια έως στους 28-30 βαθμούς στα βόρεια το πολύ  21-23. Την Κυριακή θα έχουμε καλό καιρό με τοπικές συννεφιές στα αν. ηπειρωτικά με μικρή πιθανότητα βροχής στην Χαλκιδική και την αν. Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.
                           Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου