Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Τοπικές συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας το επόμενο διήμερο- Μεταβολή του καιρού με Αρκετές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη 27/10

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι.
Οι υψηλές πιέσεις των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο θα προκαλέσουν σημαντική ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο το επόμενο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) φτάνοντας τοπικά έως τα 8 μποφόρ !.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος για αύριο Τρίτη 25/10/16

Για αύριο Τρίτη θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις στην ΒΑ Πελοπόννησο, την Αν. Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Θράκη κατά τόπους πιο πυκνές. Πιθανές τοπικές ομίχλες δεν αποκλείεται να έχουμε κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, βαθμιαία η συννεφιά θα περιοριστεί στις βορειότερες περιοχές της χώρας μας.


Άνεμοι : Β στο Αιγαίο 6-7 και τοπικά κυρίως στο κεντρικό και νότιο έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο Α-ΒΑ 3-5 μποφόρ. 

Θερμοκρασία : Θα φτάσει γύρω στους 18-21 στα ανατολικά,βόρεια και στο Αιγαίο λόγω του βοριά, στα Δυτικά και τα πολύ νοτιοανατολικά ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 25-26 βαθμούς κελσίου.
Αττική : Ηλιοφάνεια, πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Άνεμοι : B έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς.


Θεσσαλονίκη : Τοπικές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές, πιθανές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Α-ΒΑ 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία : Από 16 έως 19 βαθμούς.


Την Τετάρτη θα έχουμε καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές και μόνο από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα συννεφιάσει και το βράδυ στα βόρεια-βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι Β στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι 6-7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη προβλέπεται μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Φαίνεται ότι τα πολύ ανατολικά και νότια τμήματα θα μείνουν εκτός μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας. Άνεμοι μέχρι το βράδυ δεν θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση αρχικά στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
Τέλος την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη την χώρα με αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια ( μέσα και οι Κυκλάδες-Κρήτη και Δωδεκάνησα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ).  Επίσης μέσα στην νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου δεν αποκλείεται να έχουμε κατά πάσα πιθανότητα και τα πρώτα αξιόλογα χιόνια στα βουνά της βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1.500-1.600μ Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι Β στο Αιγαίο 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση σε όλη την χώρα. 
Νεώτερα τις επόμενες ημέρες
            
Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου