Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Επιδείνωση του καιρού περιμένουμε αύριο Πέμπτη σχεδόν σε όλη την χώρα- Κακοκαιρία θα έχουμε την Παρασκευή 28/10| Ο καιρός έως την Κυριακή

Καλησπέρα σας !!
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη 27-10) σχεδόν σε όλη την χώρα με βροχές κατά τόπους αξιόλογες σημαντική πτώση της θερμοκρασίας-ενίσχυση των ανέμων.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Πέμπτη 27/10/16

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές αρχικά στα δυτικά-βορειοδυτικά και σχετικά πολύ γρήγορα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στα δυτικά θα σημειωθούν και καταιγίδες όπου στο Κεντρικό Ιόνιο, την Δ. Στερεά και την ΒΔ Πελοπόννησο θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Φαίνεται ότι θα μείνει εκτός η Θράκη, τα νησιά του Αν. Αιγαίου, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα όπου εκεί θα έχουμε αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές αλλά και μικρά διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό.



Άνεμοι : Α στο Ιόνιο 4-5 βαθμιαία 6-7 με τάση περαιτέρω ενίσχυσης κατά την διάρκεια της νύχτας. Στο Αιγαίο Β-ΒΑ 4-6 στα βόρεια 7 κι εδώ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης κατά την διάρκεια της νύχτας.


Θερμοκρασία :  θα σημειώσει αισθητή πτώση στα πιο κεντρικά και βόρεια τμήματα το πολύ στους 14-18 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 18-23 στα νησιά του Αιγαίου. Στα ορεινά δεν πρόκειται ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 11-12 βαθμούς το μεσημέρι.


Αττική : Συννεφιά με τοπικές βροχές καταδιαστήματα μικρή η πιθανότητα για καταιγίδα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4-5 βαθμιαία στα ανατολικά 6 με τάση περαιτέρω ενίσχυσης μέσα στην νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς.


Θεσσαλονίκη : Συννεφιά με τοπικές βροχές καταδιαστήματα Άνεμοι Α-ΒΑ 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 16



Την Παρασκευή(28/10) στο Ιόνιο σε όλα τα ηπειρωτικά πλιν της αν. Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειώνονται βροχές κατά περιόδους καταιγίδες κυρίως στην δυτική-νότιοδυτική Ελλάδα. Χιόνια αναμένονται να πέσουν μέσα στην νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή στα ορεινά της Δ. Μακεδονίας,Θεσσαλίας, Ηπείρου πάνω από τα 1500-1700μ.Οι Άνεμοι Β-ΒΑ στα πελάγη 7-8 και τοπικά στα ανοιχτά του Ιονίου και των Κυθήρων πρόσκαιρα 9 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα περαιτέρω πτώση σε όλη την χώρα
Το Σάββατοκύριακο οι βροχές θα περιοριστούν στα νότια και θα σταματήσουν . Οι άνεμοι θα παραμείνουν Β 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο  κυρίως την Κυριακή ως προς τις μέγιστες τιμές της, την νύχτα και νωρίς το πρωί οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές τοπικά και κάτω από το 0 στα βόρεια ορεινά τμήματα.

                              Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου