Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Πρόσκαιρη καιρική ανάπαυλα το επόμενο τριήμερο - Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο | Δελτίο καιρού έως την Τρίτη 05/02/2019

Υψηλές πιέσεις θα αρχίσουν σταδιακά να καλύπτουν την περιοχή μας την (Παρασκευή 01/02) με αποτέλεσμα την βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση την δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα οπού θα σημειώνονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις οι οποίοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Παρασκευή 01-02-19:

Την Παρασκευή αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα ανατολικά και νότια αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μικρά έως και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια κατά περιόδους. Παροδικά αυξημένη συννεφιά προβλέπεται στην δυτική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με τοπικές βροχές κυρίως προς το μεσημέρι και μετά στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Θεσσαλία, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1500μ). Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη   

Άνεμοι: Θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από -4 έως 8 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 2 έως 13, στα δυτικά από 3 έως 15, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 5 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 16 με 17 βαθμούς.



Αττική:
Αραιή συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 13 βαθμούς.



Το Σάββατο 02/02 αναμένονται αραιές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παροδικά αυξημένη συννεφιά προβλέπεται στην βόρεια χώρα με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στην Θράκη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη από τοπικές ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο. Την Κυριακή 03/02 αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στην Μακεδονία. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο θα φτάσει το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά στους 19 με 20 βαθμούς. Την Δευτέρα 04/02 προβλέπονται αραιές νεφώσεις, αυξημένες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την κεντρική Μακεδονία οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετέπειτα. Οι άνεμοι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Τέλος την Τρίτη 05/02 αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή περαιτέρω πτώση.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 31-01-19 / 22:30    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου