Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Επιλεκτικές οι βροχές την Τρίτη, ενισχυμένοι βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή . Ενδείξεις για αλλαγή του καιρού από το Σ/Κ..

Ψυχρό μέτωπο αναμένεται να επηρεάσει το νέο εικοσιτετράωρο Τρίτη (04/12) το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Στην περιοχή μας αβαθές χαμηλό στα ανοιχτά του Ιονίου θα προκαλέσει λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα Ιόνια νησιά, παράλληλα άλλο σύστημα στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περιοχές αυτές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 04-12-18

Την Τρίτη άστατος θα είναι ο καιρός στην ανατολική Κρήτη και κυρίως στα Δωδεκάνησα οπού θα εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Στις Κυκλάδες, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στον Έβρο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας, τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στην δυτική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με πιθανότητα για τοπικές βροχές κατά την διάρκεια της ημέρας στα ανοιχτά του Ιονίου και την δυτική Πελοπόννησο. 

Άνεμοι: Θα πνέουν στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ, βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 4 με 5 και στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο (Καρπάθιο) τοπικά 6 μποφόρ, ενώ νοτιοανατολικοί θα πνέουν μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 2 έως 12 βαθμούς, στα ορεινά από -2 έως 10 ( το -2 αφορά κυρίως για τα βορειοανατολικά ορεινά), στα δυτικά από 8 έως 16, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 4 έως 14 και τοπικά 15 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 15 με 16 και στα Δωδεκάνησα έως 17 βαθμούς.



Αττική:
Αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι. Άνεμοι βορειοδυτικοί στον Θερμαϊκό, βορειοανατολικοί στην Χαλκιδική η ένταση τους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς.



Την Τετάρτη 05/12 στην δυτική Ελλάδα αναμένεται λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια, στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά με τοπικές βροχές στο βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οπού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές βροχές θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται από το βράδυ στην Εύβοια, τις Σποράδες και τα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια. Την Πέμπτη 06/12 παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική βορειοανατολική Στερεά και την βόρεια Κρήτη, τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας (κρίσιμο υψόμετρο τα 800-900μ.) βαθμιαία ωστόσο τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Την Παρασκευή 07/12 προβλέπεται λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη στα ανατολικά ηπειρωτικά και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο με πιθανότητα βροχής. Οι βοριάδες στο Αιγαίο αρχικά στα 7 με 8 μποφόρ με προοδευτική εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τέλος το Σάββατο 08/12 τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. 

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 03-12-18 / 20:30         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου