Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Τοπικές νεφώσεις την Παρασκευή, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Μεταβολή του καιρού από την Δευτέρα, ψυχρή εισβολή την Πρωτοχρονιά.

Στην περιοχή μας το νέο εικοσιτετράωρο Παρασκευή (28/12) δεν θα υπάρχει κάποιο οργανωμένο σύστημα να μας επηρεάζει. Αντίθετα υψηλό πεδίο πιέσεων από την κεντρική Μεσόγειο αναμένεται να επεκταθεί ανατολικότερα με αποτέλεσμα στην χώρα μας ο καιρός να είναι γενικά καλός, με κάποια τοπική συννεφιά κυρίως στα ανατολικά και νότια καθώς και στο νότιο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Παρασκευή 28-12-18:

Την Παρασκευή αναμένονται λίγες νεφώσεις στις Σποράδες, την κεντρική και νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη κατά τόπους λίγο πιο πυκνές στην βόρεια Κρήτη. Λίγες τοπικές νεφώσεις προβλέπονται και στο νότιο Ιόνιο και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το βράδυ στην βόρεια χώρα.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από -5 έως 8 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από -2 έως 10, στα δυτικά από 0 έως 13, στα ανατολικά ηπειρωτικά από -1 έως 12 και στα νησιά του Αιγαίου από 2 έως 12 και στα Δωδεκάνησα 13 με 14 βαθμούς.



Αττική:
Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια νομού. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις το βράδυ. Άνεμοι αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 0 έως 10 βαθμούς.



Το Σάββατο 29/12 αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία την Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από την νύχτα στην νότια Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα μεταξύ Θερμαϊκού και Σποράδων 7 μποφόρ. Από το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, μέγιστες θερμοκρασίες στους 15 με 16 βαθμούς, σε πτώση από το απόγευμα στα βόρεια. Την Κυριακή 30/12 προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην νότια Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια και από το απόγευμα στο Ιόνιο και την νότια Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Την Δευτέρα 31/12 - Παραμονή Πρωτοχρονιάς αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα κεντρικά ημιορεινά. Στην δυτική και βόρεια χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικά φαινόμενα στην βόρεια Ελλάδα με τη μορφή μπόρας χιονιού κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Τέλος την Τρίτη 01/01 - Πρωτοχρονιά στα ανατολικά και νότια προβλέπονται τοπικές βροχές στα πεδινά παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα τοπική συννεφιά. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω πτώση. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 27-12-18 / 17:00     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου