Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Καλοκαιρία έως την Δευτέρα. Μεταβολή του καιρού από τα Χριστούγεννα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των ανέμων, ενώ δεν θα λείψουν οι βροχές και τα χιόνια κατά τόπους.

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται το νέο εικοσιτετράωρο Σάββατο (22/12) κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο, στην υπόλοιπη χώρα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο. 


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 22-12-18

Το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, παροδικά αυξημένες στην δυτική ηπειρωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες.

Άνεμοι: Θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από -4 έως 9 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 1 έως 13, στα δυτικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά από 3 έως 15 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 15 με 16 και τοπικά στην Κρήτη 17 βαθμούς.


Αττική:
Γενικά αίθριος. Τοπικά η ορατότητα το πρωί θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, αργότερα τοπικά 5 και στον Κορινθιακό 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αραιές νεφώσεις. Τοπικά η ορατότητα το πρωί θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς.


Την Κυριακή 23/12 γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως το πρωί στην δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα νότια νοτιοανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Δευτέρα 24/12 - Παραμονή Χριστουγέννων αρχικά τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ τοπικές βροχές αναμένονται και στην βόρεια Ελλάδα. Χιόνια από τη νύχτα στα βόρεια αρχικά ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Τρίτη 25/12 - Χριστούγεννα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια θα προκαλέσει αρχικά τις πρωινές ώρες βροχές και χιόνια στα βόρεια καθώς και στα ημιορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας, βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα αυτά από το μεσημέρι θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και μέχρι το βράδυ την υπόλοιπη χώρα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα κεντρικά στα ημιορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από βορρά προς νότο. Παγετός το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τέλος την Τετάρτη 26/12 στην νότια Χαλκιδική, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα τοπική συννεφιά. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά. 

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 21-12-18 / 23:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου