Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Νέα επιδείνωση του καιρού την Τρίτη και την Τετάρτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Θυελλώδεις βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη.

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο Τρίτη (27/11) θα επηρεάσει την χώρα μας με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι νοτιάδες θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 27-11-18:

Την Τρίτη αρχικά τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές αναμένονται στην δυτική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά οπού θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Άστατος κατά περιόδους καιρός προβλέπεται και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μικρά ανοίγματα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. 
Από το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά θα ενταθούν, ενώ τα φαινόμενα αυτά προοδευτικά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη κυρίως κεντρική και βόρεια χώρα με έμφαση την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη οπού τα φαινόμενα δεν αποκλείεται τοπικά να είναι ισχυρά. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και προς το βράδυ στην νοτιοδυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει και για την ανατολική Κρήτη και την Κάρπαθο.

Άνεμοι: Θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 11 έως 17 βαθμούς, στα ορεινά από 6 έως 13, στα δυτικά από 13 έως 17, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 13 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 20, ενώ στην βόρεια Κρήτη η μέγιστη τιμή δεν αποκλείεται να είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη.


Αττική:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ίσως σημειωθεί και παροδική καταιγίδα κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και προς το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και την Χαλκιδική. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.


Την Τετάρτη 28/11 νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και το πρωί στα Δωδεκάνησα. Στα υπόλοιπα τοπικές νεφώσεις, από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βόρεια-βορειοανατολικά θα ενταθούν και προς το βράδυ βροχές θα ξεκινήσουν να σημειώνονται και στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ορεινά, βαθμιαία από το απόγευμα στα ημιορεινά και την νύχτα προς την Πέμπτη στα πεδινά του Έβρου, ενώ χιόνια θα σημειωθούν από το βράδυ και στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ, στα νότια θα πνέουν νοτιοδυτικοί και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί η ένταση τους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από το απόγευμα στα βόρεια. Την Πέμπτη 29/11 εκτός από την Ήπειρο και την δυτική Ελλάδα που αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια και τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας και κατά τόπους στην Μακεδονία και την Θράκη με πιο χαμηλό υψόμετρο. Οι θυελλώδεις βοριάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά που θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από βορρά προς νότο. Ενδεικτικές θερμοκρασίες το μεσημέρι 6 με 8 στα πεδινά της βόρειας χώρας, 8 με 10 βαθμούς στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Την Παρασκευή 30/11 τοπικές βροχές προβλέπονται στα ανατολικά και νότια και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες χιόνια στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο αρχικά 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Τέλος το Σάββατο 01/12 αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, οι άνεμοι στα πελάγη έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο από τα δυτικά.

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 26-11-18 / 23:00    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου