Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Τοπικές βροχές την Τρίτη κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Νοτιάδες και μαλακός καιρός έως την Τετάρτη, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη.

Βαρομετρικό χαμηλό στην Σαρδηνία συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά-βορειοανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει το νέο εικοσιτετράωρο Τρίτη(20/11) κυρίως την δυτική και βόρεια χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 20-11-18:

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την βορειοδυτική Θεσσαλία και κατά τόπους την Μακεδονία και την Θράκη με έμφαση τα βορειότερα τμήματα των περιοχών αυτών και κυρίως στην δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές βροχές μέσα στην ημέρα στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 
Από το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη δυτική και ηπειρωτική χώρα.

Άνεμοι: Θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία στο Ιόνιο 7 και πιθανόν προς το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 14 βαθμούς, στα ορεινά από 3 έως 11 (η ελάχιστη στον Ν. Φλώρινας δεν αποκλείεται να είναι πιο χαμηλή), στα δυτικά από 13 έως 21, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 12 έως 18 με 20 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 21 και τοπικά στην Κρήτη λόγω του καταβάτη νοτιά έως 24 βαθμούς.


Αττική:
Νεφώσεις με πιθανές βροχές μέσα στην ημέρα και κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανοιχτά και ορεινά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 19 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειότερα τμήματα και πρόσκαιρα και στα υπόλοιπα. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς.


Την Τετάρτη 21/11 τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν έως τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα και στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα δεν αποκλείονται τοπικά να είναι έντονα κυρίως στα δυτικά, βαθμιαία από το μεσημέρι πάντως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν προοδευτικά από τα δυτικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Πέμπτη 22/11 λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά με τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και σταδιακά στις Σποράδες, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους στο Αιγαίο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βορειοανατολικά. Τέλος την Παρασκευή 23/11 και το Σάββατο 24/11 τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά και νότια που βαθμιαία το Σάββατο θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο την Παρασκευή 7 και τοπικά 8 μποφόρ, το Σάββατο έως 7 και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. 

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 19-11-18 / 23:00      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου