Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Βοριάδες και με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στην χώρα, ενώ δεν διαφαίνονται αξιόλογες βροχές..

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια, με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα 'χει ως αποτέλεσμα και την Τρίτη (06/11) να πνέουν βοριάδες στο Αιγαίο με ένταση τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Κατά τα άλλα αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές με τοπικά φαινόμενα άνευ σημασίας. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 06-11-18

Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη, παροδικά αυξημένες κυρίως στον Έβρο, τις Σποράδες, την Εύβοια και την βόρεια Κρήτη με πιθανότητα να βρέξει για λίγο τοπικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως το πρωί στο βόρειο Ιόνιο.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στον Πατραϊκό(βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ), βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα από 8 έως 21 και τοπικά 22 βαθμούς, στα ορεινά από 4 έως 19 και στην δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 23 και τοπικά 24 βαθμούς.



Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος. Άνεμοι στον Θερμαϊκό μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, στην Χαλκιδική βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.



Την Τετάρτη 07/11 αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα θα πυκνώσουν και κυρίως προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Την Πέμπτη 08/11 λίγες τοπικές βροχές αναμένονται μέσα στην ημέρα στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Τέλος την Παρασκευή 09/11 προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς, στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 05-11-18 / 17:30      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου