Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Συνεχίζονται οι βοριάδες και το Σάββατο, στροφή των ανέμων σε νοτιάδες και βροχές από τα δυτικά την Κυριακή. Διαδοχικά κύματα κακοκαιριών αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Θα διατηρηθεί και το νέο εικοσιτετράωρο Σάββατο (24/11) ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα την διατήρηση του βοριά στο Αιγαίο με ένταση τα 5 με 6 και τοπικά στην αρχή της ημέρας στα νοτιότερα 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Από πλευράς φαινόμενων λίγα θα είναι αυτά, αρχικά τις πρωινές ώρες στα κεντρικά, τα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, τη Κρήτη και από απόγευμα στα νησιά του Ιονίου. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 24-11-18:

Το Σάββατο αρχικά τις πρωινές αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην δυτική και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα της κ. Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, την βορειοανατολική Στερεά, την Εύβοια και την βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. 
Κατά την διάρκεια της ημέρας θα μεγαλώσουν τα διαστήματα με ηλιοφάνεια και στα υπόλοιπα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με λιγότερα σύννεφα σε σχέση με τις πρωινές ώρες, ενώ από το απόγευμα οι αραιές στα δυτικά θα αρχίσουν να πυκνώνουν και θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα. Τοπικές βροχές θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται κυρίως προς το βράδυ στα νησιά του Ιονίου, με έμφαση την νοτιοδυτική Πελοπόννησο και το βόρειο Ιόνιο.

Άνεμοι: Θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα νότια στην αρχή της ημέρας 7 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση προς το απόγευμα. 

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 8 έως 13 βαθμούς, στα ορεινά από 2 έως 11, έως 8 στα βορειοανατολικά ορεινά, στα δυτικά από 9 έως 18, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 9 έως 14 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 16 και στα Δωδεκάνησα έως 18 με 19 βαθμούς.



Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού έως το μεσημέρι. Άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στην Πέλλα, Πιερία και Ημαθία. Άνεμοι νοτιοανατολικοί στον Θερμαϊκό, βορειοανατολικοί στην Χαλκιδική η ένταση τους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 13 βαθμούς.



Την Κυριακή 26/11 αναμένονται τοπικές βροχές στην δυτική Ελλάδα που βαθμιαία θα ενταθούν και προς το απόγευμα θα σημειωθούν καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προς το βράδυ στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, ενώ τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο 5 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ, στο Αιγαίο 3 με 4 και προοδευτικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Δευτέρα 27/11 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία σε όλη την χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα και στην υπόλοιπη κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, πάντως μέσα στην ημέρα και κυρίως προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια, την νότια Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Την Τρίτη 28/11 άστατος καιρός, αρχικά τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, που βαθμιαία από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τέλος την Τετάρτη 29/11 βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που δεν αποκλείονται να είναι τοπικά ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και νότα τμήματα της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και βαθμιαία στα βόρεια στα ημιορεινά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα βόρεια σε βόρειους με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση στα βόρεια.

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 23-11-18 / 23:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου