Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Αστάθεια αναμένεται το Σ/Κ κυρίως στα ηπειρωτικά. Ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια από την Τρίτη.

Ατμοσφαιρική διαταραχή μέσης τροπόσφαιρας κινείται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας κατά την διάρκεια του Σαββάτου (08-09-18) προκαλώντας μπόρες και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του Ιόνιου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάσουν στα δυτικά και νότια πελάγη τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 08-09-18:

Για το Σάββατο, η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό στις περισσότερες, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα υπάρχουν στα νησιά του Ιονίου, όπως επίσης και στην βόρεια-βορειοανατολική χώρα, οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και πιθανές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου. 
Κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως μεταξύ μεσημεριού-απογεύματος ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στο Ιόνιο, παράλληλα αναπτύξεις νεφώσεων θα έχουμε πάνω από τα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες.

Άνεμοι: θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νότια πελάγη και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ, 3 με 5 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 31 βαθμούς, στα ορεινά από 12 έως 25, στα δυτικά από 18 έως 30, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 20 έως 32 και τοπικά 33, και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 29 με 32 βαθμούς. 



Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στην δυτική Αττική και τον Κορινθιακό βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στην Χαλκιδική και τα δυτικά τμήματα της περιφέρειας. Άνεμοι πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.



Την Κυριακή 9/9 τις πρωινές ώρες στην νότια Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση αργότερα, στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και την ορεινή Κρήτη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Την Δευτέρα 10/9 λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και την βόρεια Κρήτη, στην υπόλοιπη χώρα γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η ένταση των ανέμων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τέλος την Τρίτη 11/9 και την Τετάρτη 12/9 αναμένονται τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και την βόρεια Κρήτη, και την Τρίτη τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο και την βορειοανατολική χώρα οπού υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. 

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 07-09-18 / 16:00
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου