Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Γενικά καλός καιρός το Σαβ/Κυρ με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά από την Δευτέρα.

Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας το Σαββατοκύριακο (15/16-09-18) καθώς δεν πρόκειται να μας απασχολήσει κανένα οργανωμένο σύστημα. Παράλληλα ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο έχει εξασθενήσει πρόσκαιρα με αποτέλεσμα οι άνεμοι να είναι αρκετά εξασθενημένοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από την Κυριακή το απόγευμα αναμένεται εκ νέου ενίσχυση του βοριά στο Αιγαίο. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 15-09-18

Το Σάββατο θα ξεκινήσει με λίγες τοπικές νεφώσεις στην δυτική Στερεά, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, και τα νησιά του βόρειου βορειοδυτικού και βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη οπού δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά.

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και προς το απόγευμα τοπικά βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ, στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 32 βαθμούς, στα ορεινά από 11 έως 27, στα δυτικά από 17 έως 32, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 18 έως 31 και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 28 με 29 βαθμούς.



Αττική:
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.



Την Κυριακή 16/9 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπού δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες στον Έβρο και την νότια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βόρειοι στο Ιόνιο 3 με 4 στο Αιγαίο 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Δευτέρα 17/9 τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την βορειοανατολική Στερεά, τις βόρειες Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια και την βόρεια Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Τέλος την Τρίτη 18/9 και την Τετάρτη 19/9 αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με μικρή πιθανότητα βροχής, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο με ένταση τα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 14-09-18 / 17:00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου