Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Καλοκαιρινός ο καιρός το επόμενο τριήμερο. Μεταβολή του καιρού αναμένεται από την Τρίτη..

Εισβάλει βίαια το φθινόπωρο στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης τις επόμενες ημέρες με βροχές, δυνατούς ανέμους και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα. Όσον αναφορά στην περιοχή μας, ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα εξασθενήσει το Σαββατοκύριακο (22/23-09-18) με αποτέλεσμα οι άνεμοι να εξασθενήσουν και να μην ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα ο καιρός το επόμενο τριήμερο θα είναι αρκετά καλός, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο οπού θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 22-09-18

Το Σάββατο η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη, ενώ αραιές νεφώσεις αναμένονται στην βόρεια-βορειοανατολική κυρίως χώρα.
Κατά την διάρκεια της ημέρας και μέχρι το τέλος αυτής, αναμένεται διατήρηση του γενικά αίθριου καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά-βορειοδυτικά ορεινά.

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί 4 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 32 βαθμούς, στα ορεινά από 10 έως 27 με 28, στα δυτικά από 17 έως 31, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 17 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 26 με 27 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 29 βαθμούς.



Αττική
Γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά. Άνεμοι αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αραιές νεφώσεις κυρίως το πρωί. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.



Την Κυριακή 23/9 αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές συννεφιές προς το απόγευμα στην βορειοανατολική χώρα με μικρή πιθανότητα να βρέξει για λίγο τοπικά στον Έβρο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 τοπικά βαθμούς. Την Δευτέρα 24/9 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας σε όλη την χώρα, με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ στην βόρεια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από τη νύχτα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα σε βορειοδυτικούς με τάση περαιτέρω ενίσχυσης. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τέλος σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Τρίτη 25/9 στην Θράκη, την Χαλκιδική, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στην δυτική χώρα οπού δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο φτάνοντας και τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους
Υ.Γ: Νεώτερα στοιχεία για την επικείμενη αλλαγή του καιρού την Δευτέρα.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 21-09-18 / 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου