Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται την Τρίτη στα δυτικά και βόρεια και από την Τετάρτη και στην υπόλοιπη χώρα. Δεν θα λείψουν και φαινόμενα αστάθειας από τα ηπειρωτικά κυρίως το διήμερο Τετάρτης-Πέμπτης

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων της κεντρικής Μεσογείου και των βορειοδυτικών Βαλκανίων με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα χει ως αποτέλεσμα την επικράτηση βορειοδυτικού ρεύματος(μαΐστρου) κατά την διάρκεια της Τρίτης (04-09-18) στα δυτικά και νότια πελάγη με μέγιστη ένταση τα 5 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοανατολικά ορεινά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 04-09-18:

Την Τρίτη η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό σχεδόν σε όλη την χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία.
Κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. 

Άνεμοι: θα πνέουν βορειοδυτικοί θα φτάνουν στο Ιόνιο, τη θάλασσα Κυθήρων, το Κρητικό και τα Δωδεκάνησα τοπικά τα 6 μποφόρ, στα 3 με 5 μποφόρ θα πνέουν στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, θα κυμανθεί στα βόρεια από 19 έως 33 βαθμούς, στα ορεινά από 13 έως 28, στα δυτικά από 20 έως 32, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 20 έως 34 και τοπικά 35 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 30 με 33 βαθμούς. 



Αττική
Γενικά αίθριος. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στον Κορινθιακό πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Λίγες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην ορεινή Χαλκιδική. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.



Την Τετάρτη 5/9 αναμένονται τοπικές νεφώσεις στην βορειοανατολική χώρα με μπόρες και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία την Θράκη και τα νησιά του Θρακικού. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Την Πέμπτη 6/9 τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται τοπικές μπόρες, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στα δυτικά και νότια πελάγη. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Τέλος την Παρασκευή 7/9 και το Σάββατο 8/9 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 03-09-18 / 14:00         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου