Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη και στην υπόλοιπη χώρα με τοπικά φαινόμενα, που θα χουν την τάση να γίνουν περισσότερα από το Σάββατο..

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων της κεντρικής Μεσογείου και των βορειοδυτικών Βαλκανίων με τις χαμηλές στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της ανατολικής Μεσογείου προκαλεί και θα συνεχίσει να προκαλεί και την Πέμπτη (06-09-18) βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση στα 5 με 6 μποφόρ κυρίως στα δυτικά και νότια πελάγη. Πέρα από αυτά τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 06-09-18

Την Πέμπτη η ημέρα θα ξεκινήσει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Χαλκιδική, τις Σποράδες και την ανατολική και νότια Εύβοια οπού δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά καθώς και στη δυτική Ελλάδα. 
Κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος, τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη οπού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, όπως και της βορειοανατολικής.

Άνεμοι: θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 32 βαθμούς, στα ορεινά από 12 έως 26 με 27, στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 32 και τοπικά 33 και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 28 με 30 βαθμούς.



Αττική:
Αρχικά γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για παροδική μπόρα στα ανατολικά του νομού. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στον Κορινθιακό έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι πρόσκαιρα το απόγευμα στον Σαρωνικό σε νότιους έως 4. Θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Αρχικά τοπικές νεφώσεις στην νότια Χαλκιδική με πιθανότητα για τοπικές μπόρες με βαθμιαία βελτίωση αργότερα, στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στον Θερμαϊκό πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.



Την Παρασκευή 7/9 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη με πιθανότητα για τοπικές μπόρες κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά. Το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και ηπειρωτικά. Το Σάββατο 8/9 τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της βορειοανατολικής χώρας. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Κυριακή 9/9 τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Τέλος η τάση του καιρού για την Δευτέρα 10/9 είναι ο καιρός να είναι αρκετά άστατος με μπόρες και τοπικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 05-09-18 / 16:00   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου