Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο αναμένεται την Τετάρτη και την Πέμπτη με επιλεκτικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βορειοδυτικά Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα προκαλεί κατά την διάρκεια της Τρίτης (11-09-18) βόρειους-βορειοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στην ορεινή Στερεά και την Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 11-09-18

Την Τρίτη η ημέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις στην δυτική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, καθώς και στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά τμήματα.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά, οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στην ορεινή κεντρική Στερεά και κυρίως στην Πελοπόννησο.

Άνεμοι: θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 στα πελάγη 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα ανατολικά, θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 31 βαθμούς, στα ορεινά από 11 έως 25 με 26, στα δυτικά από 18 έως 32, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 18 έως 30 και τοπικά στην Θεσσαλία 31 και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 27 με 29 βαθμούς.



Αττική:
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα στον Σαρωνικό νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στον Θερμαϊκό, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.



Την Τετάρτη 12/9 στα ανατολικά ηπειρωτικά και την βόρεια Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στις Σποράδες, την Εύβοια και την βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν στα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στην βορειοανατολική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα ανατολικά. Την Πέμπτη 13/9 στην Θράκη, στην ανατολική Μακεδονία, την Χαλκιδική, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες περισσότερες στην Εύβοια και την βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή 14/9 αρχικά τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά και νότια με βαθμιαία βελτίωση αργότερα, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τέλος για το Σάββατο 15/9 τοπικές μπόρες προβλέπονται αρχικά στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 10-09-18 / 14:30






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου