Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες από την Τρίτη. Βροχές αναμένονται από την Πέμπτη.

Ισχυρό ψυχρό μέτωπο εκτείνεται από τη Ρωσία έως τα βορειοδυτικά Βαλκάνια, κινείται ανατολικά-νοτιοανατολικά και αυτό θα χει ως αποτέλεσμα την σημαντική ενίσχυση των βοριάδων τις επόμενες ώρες μέσα στην νύχτα προς την Τρίτη (25-09-18) πρώτα στην βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία, την Θράκη και σταδιακά μέσα στην Τρίτη και στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα, ενώ επιλεκτικά φαινόμενα αναμένονται κυρίως στα ανατολικά και νότια από το βράδυ στην νοτιοδυτική Ελλάδα.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 25-09-18

Την Τρίτη αρχικά, στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την βόρεια Εύβοια, την βορειοανατολική Στερεά και την βορειοανατολική Πελοπόννησο, αναμένεται παροδικά αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη καθώς και στην βορειοδυτική Ελλάδα.
Από το απόγευμα οι νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα και κυρίως στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και την βόρεια-βορειοδυτική Κρήτη θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το βράδυ. 

Άνεμοι: θα ενισχυθούν σημαντικά, οπού θα φτάσουν στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις τα 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στον Πατραϊκό 7 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 7 με 7 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία Σε αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 22 βαθμούς, στα ορεινά από 7 έως 16 με 18, στην δυτική χώρα από 16 έως 30, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 16 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 25 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 29 βαθμούς.


Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως μεταξύ πρωινών και μεσημβρινών ωρών με πιθανότητα για τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα βόρεια-βορειοδυτικά του νομού. Άνεμοι βόρειοι 5 με 6 βαθμιαία 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 25 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στην Χαλκιδική οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι αρχικά βορειοδυτικοί 5 με 6 και στον Θερμαϊκό 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.


Την Τετάρτη 26/9 αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και νότια με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την βόρεια Κρήτη, το νότιο Ιόνιο και την δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 8 στο Αιγαίο τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση. Τέλος την Πέμπτη 27/9 και την Παρασκευή 28/9 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και νότια με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι την Πέμπτη στο Αιγαίο βόρειοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Υ.Γ : Για την εξέλιξη του καιρού από την Πέμπτη και μετά θα το δούμε καλύτερα στα επόμενα δελτία καθώς τα στοιχεία ακόμη είναι ευμετάβλητα.

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 24-09-18 / 19:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου