Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού έως την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα προκαλεί την Τρίτη (18-09-18) καθώς μέχρι και την Πέμπτη ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα δεν πρόκειται να μας απασχολήσει κανένα αξιόλογο σύστημα αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι γενικά καλός με κάποιες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 18-09-18:

Την Τρίτη, η ημέρα θα ξεκινήσει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Εύβοια, την βορειοανατολική Στερεά κατά τόπους τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη, οπού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στην ανατολική Θεσσαλία, την βόρεια Εύβοια και την βόρεια Κρήτη. 
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα που μέσα στην ημέρα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και προς το βράδυ στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά βορειοανατολικοί και προς το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα ανατολικά, θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 29 βαθμούς, στα ορεινά από 11 έως 25 με 26, στα δυτικά από 18 έως 31, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 18 έως 28 με 29, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 26 και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 28 με 30 και τοπικά στο εσωτερικό των Δωδεκανήσων 32 βαθμούς.



Αττική:
Αρχικά λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το απόγευμα. Άνεμοι στον Θερμαϊκό μεταβλητοί, ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ, στην Χαλκιδική θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς.



Την Τετάρτη 19/9 αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά, τα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και την βόρεια Κρήτη, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι στο Ιόνιο 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Πέμπτη 20/9 και την Παρασκευή 21/9 αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την βόρεια Κρήτη, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο την Πέμπτη τοπικά έως 7 μποφόρ, την Παρασκευή έως 6 και η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Τέλος το Σάββατο 22/9 αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Η ένταση των ανέμων στα πελάγη έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 17-09-18 / 17:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου