Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού αναμένεται την Τετάρτη κυρίως στα νότια-νοτιοανατολικά τμήματα - Οι άνεμοι θα στραφούν σε Βοριάδες ενώ η θερμοκρασία θα πέσει - Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Κυριακή


Βαρομετρικό χαμηλό από την βόρεια Λιβύη κινείται βορειοανατολικά προς την περιοχή της Κύπρου. Στην χώρα μας, την Τετάρτη (28-03-2018) αναμένονται κυρίως από το μεσημέρι και μετά βροχές και καταιγίδες στα νότια-νοτιοανατολικά τμήματα που πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα στραφούν παντού σε βοριάδες ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη την χώρα.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 28/03/18

Πρωινές - Μεσημβρινές ώρες: Τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στην Αν. Μακεδονία, την Θράκη, καθώς και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, όπως επίσης και την Χαλκιδική, οπού θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, κυρίως στα βορειοδυτικά. Κατά την διάρκεια της ημέρας διάσπαρτες μπόρες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς(κυρίως κεντρικής και ανατολικής), στην Εύβοια, καθώς και στην Αν. Πελοπόννησο. Προς το μεσημέρι βροχές θα αρχίσουν να σημειώνονται στην Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, οπού θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες.  


Απογευματινές - Νυχτερινές ώρες: Από το απόγευμα και μετά, επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός, στην νότια-νοτιοανατολική νησιωτική χώρα, και κυρίως στην Κρήτη, και τα νησιά του Αν. και νότιου Αιγαίου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές βροχές θα σημειώνονται το βράδυ και στο ΒΔ Αιγαίο (Σποράδες, Εύβοια), ενώ στην υπόλοιπη χώρα κατά την διάρκεια των βραδινών - νυχτερινών ωρών θα επικρατήσει  ξαστεριά με λίγες παροδικές νεφώσεις. 
Άνεμοι: θα στραφούν σε Β που βαθμιαία στα πελάγη θα φτάσουν μέχρι το βράδυ τα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στην βόρεια πεδινή χώρα από 5 έως 16 βαθμούς, στα ορεινά από 0 έως 12/13, στα δυτικά από 6 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 και τοπικά 19 βαθμούς(Αν. Πελοπόννησο) και στο Αιγαίο θα κυμαίνεται από 13 έως 20 βαθμούς.


Αττική: Τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι Β 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα δυτικά της περιφέρειας. Άστατος θα είναι ο καιρός κυρίως στην Χαλκιδική, οπού μέχρι το μεσημέρι θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά ΒΔ στον Θερμαϊκό 4 με 5 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα εξασθενήσουν, ΒΑ θα πνέουν οι άνεμοι στην Χαλκιδική στα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.


Την Πέμπτη 29/3 Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται νωρίς το πρωί στην Εύβοια, οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλίσει με αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 6 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο το πρωί 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή 30/3 αλλά και το Σάββατο 31/3 γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας και μόνο το Σάββατο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι την Παρασκευή σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ το Σάββατο θα στραφούν από τα δυτικά σε νοτιάδες 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο. Τέλος την Κυριακή 1/4 προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα και πιθανώς το Αν. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου