Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Άστατος θα είναι ο καιρός στην χώρα το Σ/Κ - Χωρίς ιδιαίτερα καιρικά προβλήματα θα διεξαχθούν οι παρελάσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τετάρτη


Βαρομετρικά χαμηλά συνεχίζουν να επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της Μεσόγειου όπως επίσης και την χώρα μας, οπού το Σάββατο (24-03-2018) θα διατηρηθεί άστατος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη την χώρα.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 24/03/18

Πρωινές - Απογευματινές ώρες: Ήδη, από τις πρωινές ώρες, στην ανατολική νησιωτική χώρα, αναμένεται αρκετά άστατος καιρός με μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες, στην Αν. Μακεδονία και την Θράκη, εδώ ο καιρός αναμένεται να είναι πιο μουντός από ότι στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς τοπικά στα βόρεια και στα ημιορεινά (κρίσιμο υψόμετρο από τα 500μ και πάνω). Στην υπόλοιπη χώρα, η ημέρα θα ξεκινήσει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες πρώτα στα δυτικά και μέσα στην ημέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα δώσουν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Μπόρες χιονιού θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κοντά στα 1000-1300μ αντίστοιχα, ενώ αρκετά άστατος καιρός αναμένεται και στην περιοχή της Κρήτης με μπόρες και καταιγίδες αρχικά στα νοτιοδυτικά τμήματα του νησιού και σχετικά γρήγορα και στα υπόλοιπα τμήματα, όπως επίσης και στις Κυκλάδες.



Βραδινές - Νυχτερινές ώρες: Προς το βράδυ και κυρίως κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια τμήματα, και κυρίως από την Δ-Κ.Μακεδονία, την Αν. Θεσσαλία, τις Σποράδες και μέχρι τα νησιά του Β. και Αν. Αιγαίου, οπού θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά - ημιορεινά της Μακεδονίας(κρίσιμο υψόμετρο από τα 800μ και πάνω). Στην υπόλοιπη χώρα τη νύχτα θα επικρατήσει ξαστεριά με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: θα πνέουν από Δ-ΝΔ διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια πελάγη 7 μποφόρ, Β θα πνέουν στο Β. Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 13 βαθμούς, στα ορεινά θα κυμαίνεται από -3 έως 9 και στα βορειοανατολικά ορεινά έως 5, στα δυτικά από 6 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 και στο Αιγαίο από 11 έως 17 βαθμούς. 



Αττική: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες προοδευτικά θα πυκνώσουν και κυρίως το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι Δ 4 με 5 και στον Κορινθιακό τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά(κρίσιμα υψόμετρα 700 - 900μ και πάνω). Άνεμοι αρχικά το πρωί ΒΔ στον Θερμαϊκό 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ΒΑ με την ίδια περίπου ένταση. Θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς.



Την Κυριακή 25η Μαρτίου προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε  ένα συνδυασμό αραιής συννεφιάς και μικρών διαστημάτων με ηλιοφάνεια. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ, ενώ ευνοείται και πάλι η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια. Την Δευτέρα 26/3 και την Τρίτη 27/3 αναμένεται άστατος καιρός με τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες, να εκδηλώνονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Αν. Αιγαίο, πρόσκαιρα και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, και στα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε όλη την χώρα. Τέλος την Τετάρτη 28/3 τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και πιθανόν νησιωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου