Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ήπιος θα είναι ο καιρός αυτή την εβδομάδα, με τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά,κεντρικά και βόρεια, καθώς και το αν. Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα είναι υψηλή για την εποχή κυρίως στα κεντρικά/νότια | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως το Σάββατο



Βαρομετρικό χαμηλό στην Ν. Ιταλία κινείται Α-ΒΑ, ενώ ένα άλλο σύστημα από την Ιταλία θα κινηθεί και αυτό Α-ΒΑ. Με αυτές τις συνθήκες την Τρίτη (06-02-2018) περιμένουμε βροχές αρχικά στην αν. Μακεδονία, την Θράκη και το αν. Αιγαίο, και από απόγευμα κυρίως στα δυτικά και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα νότια τμήματα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.




Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 6/3/18

Πρωινές - Μεσημβρινές ώρες: Βροχές αναμένονται αρχικά, τις πρωινές ώρες, στην αν. Μακεδονία την Θράκη καθώς και το αν. Αιγαίο, στο ΒΑ Αιγαίο δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Β. Ιόνιο, την ήπειρο, την Δ. Στερεά και την Δ-ΒΔ Πελοπόννησο. Προς το μεσημέρι βαθμιαία στα ανατολικά και βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. 



Απογευματινές - Νυχτερινές ώρες: Από το απόγευμα και μετά, αναμένονται περισσότερες βροχές στα βορειοδυτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν προς το βράδυ κατά τόπους στην Θεσσαλία και στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά με παροδικές νεφώσεις, ενώ θολούρα θα έχουμε στην ατμόσφαιρα κυρίως προς το απόγευμα και μετά εξ΄αιτίας της νέας μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης. 
Άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ οι οποίοι μέσα στην ημέρα θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ στα περισσότερα πελάγη, αρκετά ενισχυμένοι θα είναι οι ΝΔ άνεμοι και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κυρίως της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας.
Θερμοκρασία μέσα στη νύχτα και νωρίς το πρωί θα πέσει γύρω στους 5 με 6 βαθμούς στα ορεινά και όχι κάτω από 7 με 14 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Το μεσημέρι θα ανέβει στη βόρεια Ελλάδα στους 16 βαθμούς, στα ορεινά γύρω στους 12 με 13, και στην υπόλοιπη χώρα στους 19 με 21 και στα νότια 22 βαθμούς.



Αττική: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι Ν-ΝΔ που μέσα στην ημέρα θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ κυρίως στα ανοιχτά. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Τοπικές συννεφιές αρχικά με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Κατά την διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα καταστεί άστατος με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν παροδική καταιγίδα. Άνεμοι Ν 5-6 μποφόρ, ενώ αρκετά ενισχυμένοι θα είναι οι ΝΔ και στα ορεινά της Πέλλας, Πιεριας και Ημαθίας. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.



Την Τετάρτη 7/3 αναμένονται λίγες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά(Β. Ιόνιο, Ήπειρο και Δ. Μακεδονία) και στο ΒΑ Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα ανέβει το μεσημέρι στην βόρεια χώρα έως τους 19/20 και στα υπόλοιπα στους 21 με 22 και τοπικά στην Κρήτη 23 με 25 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη 8/3 βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στο αν. Αιγαίο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα. Την Παρασκευή 9/3 και το Σάββατο 10/3 αναμένεται βελτιωμένος καιρός με αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο.

Καλή εβδομάδα σε όλους.


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου