Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Τοπικές θα είναι οι βροχές στην χώρα το επόμενο διήμερο - Θυελλώδεις θα είναι οι νοτιάδες το Σάββατο , ενώ θα έχουμε και μεταφορά σκόνης από την Αφρική - Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο κυρίως το Σάββατο | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Δευτέρα


Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την Δ-ΒΔ. Ευρώπη την Πέμπτη (15-03-2018) με αρκετές βροχές και ενισχυμένους ανέμους, στην περιοχή μας παροδικές βροχές θα εκδηλώνονται στις ανατολικότερες περιοχές της χώρας, οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 15/3/18

Πρωινές - Μεσημβρινές ώρες: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά μέχρι το μεσημέρι, στην αν. Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί, στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, οι οποίες κυρίως κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας πρόσκαιρα θα πυκνώσουν.



Απογευματινές - Νυχτερινές ώρες: Από το απόγευμα κυρίως προς το βράδυ, θα επικρατήσει η ξαστεριά στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα δυτικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα βορειοδυτικά λίγο πιο πυκνές.
Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο ασθενείς από διάφορες γενικά διευθύνσεις και τοπικά Δ, στο Αιγαίο θα πνέουν Δ 4 με 5 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: κατά την διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί θα πέσει κοντά στο μηδέν στα ορεινά, γύρω στους 7 με 13 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Το μεσημέρι θα φτάσει στα περισσότερα ηπειρωτικά τους 18 με 19 και τοπικά 20 βαθμούς, στα ορεινά θα κυμαίνεται γύρω στους 13 με 15 βαθμούς.



Αττική: Σχεδόν αίθριος, τη νύχτα θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ 3 με 5 και στον Κορινθιακό τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αρχικά σχεδόν αίθριος, μέσα στην ημέρα θα συννεφιάσει τοπικά στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα θα επικρατήσει ξαστεριά ενώ θα βαθμιαία σχηματιστούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ΝΑ. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.



Την Παρασκευή 16/3 τοπικές βροχές αναμένονται κατά τόπους αρχικά στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δ. Θεσσαλία και την Δ. Μακεδονία, στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Πάντως από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει μεγάλα ανοίγματα σε όλη την χώρα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες φτάνοντας τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο, θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς. Το Σάββατο 17/3 αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ έντονη θολούρα θα έχουμε στην ατμόσφαιρα, εξ'αιτίας της σημαντικής μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης. Προς το απόγευμα θα ξεκινήσουν λασποβροχές στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο καθώς και την Δ. Μακεδονία, και πιθανώς το βράδυ και κατά μήκος των βορείων συνόρων της χώρα μας. Στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και σε θάλασσα αλλά και σε στεριά και θα φτάσουν τα 7-8 και τοπικά και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 22 με 23 και τοπικά 24 με 26 βαθμούς κυρίως νότια. Την Κυριακή 18/3 εκτός από τις Κυκλάδες και την  Κρήτη, στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, οπού στο ανατολικό-βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Προς το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα δυτικά και το αν. Αιγαίο οπού προοδευτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Τέλος την Δευτέρα 19/3 βροχές αναμένονται κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου