Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι και η άνοδο της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επομένων ημερών - Δεν θα λείψουν και οι τοπικές βροχές | Με Δ-ΝΔ κυκλοφορία θα κυλίσει το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη


Ατμοσφαιρική διαταραχή στα ΒΔ Βαλκάνια, κινείται Α-ΒΑ,ενώ μια νέα διαταραχή στην Δ. Μεσόγειο θα κινηθεί και αυτή Α-ΒΑ, στη χώρα μας το νέο εικοσιτετράωρο Σάββατο (03-03-2018) αναμένονται τοπικές βροχές αρχικά το πρωί στο αν. Αιγαίο, και από το μεσημέρι κυρίως και μετά στα βορειοδυτικά και κατά τόπους την Θεσσαλία και την Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια νέα μικρή περαιτέρω άνοδο, οπού θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και τα νότια τμήματα της χώρας. 


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 3/3/18:

Πρωινές - Μεσημβρινές ώρες: Αρχικά τις πρωινές κυρίως ώρες, αναμένονται τοπικές βροχές στα νησιά του αν. Αιγαίου και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες μικρής όμως διάρκειας και έντασης. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα , όπως επίσης και το υπόλοιπο Αιγαίο η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βορειοδυτικά (Β. Ιόνιο, Ήπειρο, Δ. Μακεδονία) δεν αποκλείεται να αφήσουν ασθενείς τοπικές βροχές.


Απογευματινές - Νυχτερινές ώρες: Από το απόγευμα και μετά, προβλέπονται βροχές στα βορειοδυτικά, και βαθμιαία προς το βράδυ στην Θεσσαλία, την Δ-Β. Στερεά και την δυτική και κεντρική Μακεδονία.  Στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα κατά την διάρκεια των απογευματινών-βραδινών ωρών θα επικρατήσουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 4 με 6  και το πρωί στο αν. Αιγαίο έως 7 μποφόρ 
Θερμοκρασία κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών θα κυμαίνεται γύρω στους 2 με 3 βαθμούς στα ορεινά, και γύρω στους 6 με 13 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια στους 17, και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 20 και κατά τόπους στα νότια 21 με 22 βαθμούς.


Αττική: Γενικά αίθριος, αραιές νεφώσεις κυρίως προς το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 5 και στα ορεινά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, από το απόγευμα θα συννεφιάσει και το βράδυ δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα της περιφέρειας. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 5 και στα βουνά της Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.


Την Κυριακή 4/3 τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στα δυτικά, πιθανώς στα βόρεια και το ανατολικό-βορειοανατολικό Αιγαίο, προς το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο, θα ανέβει το μεσημέρι στα βόρεια στους 17 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα στους 19 με 21 και τοπικά 22 με 23 βαθμούς κυρίως στα νότια, όπως επίσης και την Β. Κρήτη. Την Δευτέρα 5/3 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως από το μεσημέρι και μετά, στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά καθώς και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι ΝΑ 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια. Τέλος την Τρίτη 6/3 και την Τετάρτη 7/3 αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το αν. Αιγαίο, που μέσα στην Τετάρτη προοδευτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί υψηλή κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου