Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το Σ/Κ, καθώς και τη Δευτέρα ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο - Αλλαγή του καιρού αναμένεται από την Τρίτη με τοπικές βροχές κυρίως στα Δ-Β-Αν. Αιγαίο | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τετάρτη


Υψηλό πεδίο πιέσεων θα καλύπτει την περιοχή μας το Σάββατο (10-03-2018) με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι άνεμοι να είναι γενικά εξασθενημένοι, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη από τοπικές ομίχλες.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 10/3/18

Αραιές νεφώσεις θα έχουμε αρχικά τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας και από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες
Άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά ΒΔ 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις ασθενείς και από το μεσημέρι τοπικά ΝΔ 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία κατά την διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί θα κυμαίνεται γύρω στο 0 με 2 στα ορεινά και γύρω 5 με 13 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια στους 17, στα ορεινά στους 13 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα στους 18 με 19 και τοπικά 20 βαθμούς κυρίως στα νότια.



Αττική: Γενικά αίθριος. Άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι τοπικά ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.



Την Κυριακή 11/3 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα κατά τόπους κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ οι οποίοι μέσα στην ημέρα θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο θα ανέβει το μεσημέρι στην βόρεια χώρα στους 19/20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 21 με 22. Την Δευτέρα 12/3 θα έχουμε αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα δώσουν προς το βράδυ στα δυτικά-βορειοδυτικά, κατά τόπους και στην Μακεδονία βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι Ν-ΝΔ 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο. Τέλος την Τρίτη 13/3 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα δυτικά, τα βόρεια και το αν. Αιγαίο, που την Τετάρτη 14/3 θα είναι λιγότερες, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός, η σκόνη βαθμιαία θα εκτοπιστεί καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε Δ 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου