Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Νέα αλλαγή του καιρού αναμένεται την Τρίτη στην χώρα, ενώ άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός όλη την εβδομάδα, - Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο από την Παρασκευή | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως το Σάββατο 3/3



Κύμα ψύχους επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, εκτός από την νότια Ελλάδα, την Κύπρο, όπως επίσης και τα νοτιότερα τμήματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Στη χώρα μας τώρα, πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν σήμερα ακόμα και σε μεγάλες πόλεις της βόρειας χώρας, όπως επίσης και στην Θεσσαλονίκη.  Παράλληλα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την περιοχή μας το νέο εικοσιτετράωρο Τρίτη (27-02-2018) κυρίως από το απόγευμα και από τα δυτικά με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε περιοχές της βόρειας χώρας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί χαμηλή στα βόρεια, στα νότια θα φτάσει και τους 14 με 16 βαθμούς.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 27/2/18:

Πρωινές - Μεσημβρινές ώρες: Η ημέρα θα ξεκινήσει στην βόρεια χώρα με χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης, κυρίως στην Μακεδονία, και βροχή ή χιονόνερο στα παράκτια, παρόμοια φαινόμενα αναμένονται και στην Θράκη, προς το μεσημέρι πάντως τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις  και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές, οι νεφώσεις προς το μεσημέρι στα δυτικά θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά με την μορφή βροχών στο Β. Ιόνιο και χιονιού στην Ήπειρο, λίγες τοπικές βροχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν μέχρι και το μεσημέρι στα νησιά του αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.



Απογευματινές - Νυχτερινές ώρες: Από το απόγευμα και μετά, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού αρχικά στα δυτικά με βροχές, που μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες κεντρικές-βόρειες περιοχές της χώρας, όπως επίσης και το ΒΑ Αιγαίο. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοδυτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς(χοντρικά από τα 1100μ και πάνω), στην Θεσσαλία(πάνω από τα 600μ) και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο στην βόρεια Ελλάδα(χοντρικά από τα 300 - 500μ και πάνω). Ανεπηρέαστα από τα φαινόμενα μείνουν τα νότια-νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας μας(Κυκλάδες-Κρήτη-Δωδεκάνησα).

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο ΝΔ 5-6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα 7 μποφόρ, ΒΑ θα πνέουν οι άνεμοι στο ΒΑ Αιγαίο με ένταση 4-6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από -2 έως 5 βαθμούς, στα ορεινά η ελάχιστη θα είναι γύρω στους -4 με -6 εκεί κυρίως που θα υπάρχει λίγο περισσότερη ξαστεριά, στα δυτικά από 5 έως 13 βαθμούς, στα αν. ηπειρωτικά από 1 έως 14 και στο Αιγαίο από 4 έως 14 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 16 με 17 βαθμούς. Μεγάλες θα είναι οι θερμοκρασιακές διαφορές λοιπόν μεταξύ βορρά και νότου.



Αττική: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και από αργά το βράδυ θα ξεκινήσουν βροχές. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4-6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αναμένεται υποτροπή του καιρού μέσα στη νύχτα μέχρι αύριο το μεσημέρι με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, βροχή ή χιονόνερο(παράκτια). Μεταξύ μεσημεριού-απογευματινών ωρών θα υπάρξει ύφεση, ενώ από το βράδυ εκ νέου αναμένονται βροχές στα πεδινά/παράκτια και χιόνια στα υπόλοιπα(πάνω από τα 500μ). Άνεμοι Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς.



Την Τετάρτη 28/2 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που σχετικά γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά νησιωτικά και βαθμιαία θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε πεδινές πρόσκαιρα περιοχές της βόρειας χώρας το πρωί, ενώ στην Θράκη, οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές που ίσως μειώσουν αρκετά την ορατότητα, εδώ τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε Δ-ΒΔ στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, στον Έβρο δεν αποκλείεται να έχουμε και ολικό παγετό. Την Πέμπτη 1/3 θα έχουμε γενικά καλό καιρό, με τοπικές νεφώσεις, ενώ θα έχουμε μια νοητή ''ζώνη'' πυκνής συννεφιάς από τη Θάσο μέχρι και την κεντρική Εύβοια, με πιθανότητα να σημειωθούν μέσα στην ημέρα κυρίως στα βόρεια τμήματα χιονόνερο ή χιόνι εξ'αιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης, θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός παγετός στην βόρεια κυρίως χώρα. Την Παρασκευή 2/3 προβλέπονται βροχές από το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια και το Σάββατο 3/3 κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το αν. Αιγαίο. Θα επικρατήσουν νοτιάδες, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη την χώρα

Καλή εβδομάδα σε όλους


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου