Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται το Σάββατο κυρίως στα κεντρικά/νότια και την Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τετάρτη 28/2


Βαρομετρικό χαμηλό στην Ν. Ιταλία κινείται ανατολικά και θα επηρεάσει το Σάββατο (24-02-2018) με αρκετές βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ χιόνια πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν φτάνοντας στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 24/2/18

Για το Σάββατο, αναμένεται κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα αρχικά το πρωί στο κεντρικό/νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, προς το μεσημέρι την Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, την νότια Θεσσαλία και την Δ. Κρήτη και από το μεσημέρι προς το απόγευμα στο υπόλοιπο Αιγαίο. Πιο εξασθενημένες θα είναι οι βροχοπτώσεις στην δυτική και την κεντρική Μακεδονία, ενώ στην αν. Μακεδονία και την Θράκη θα επικρατήσει μόνο παροδικά αυξημένη συννεφιά καθ'ολη την διάρκεια της ημέρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας (ενδεικτικό το υψόμετρο από τα 800μ και πάνω). Πάντως προς το βράδυ και στην συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Σποράδες, τα νησιά του αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπως επίσης στην δυτική Ελλάδα έως και την ΒΔ Πελοπόννησο. 
Άνεμοι: θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 6-7 μποφόρ, από δυτικές διευθύνσεις στα νότια και από ΝΑ στα βόρεια, στο κεντρικό/νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν Α-ΝΑ στρεφόμενοι προς το απόγευμα σε ΒΔ στα 5-7 μποφόρ, ενώ ΒΑ θα πνέουν στο Β. Αιγαίο εντάσεως 5-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 11 βαθμούς, στα ορεινά η ελάχιστη θα είναι γύρω στο 0 με -1, στα δυτικά από 7 έως 14, στα αν. ηπειρωτικά από 7 έως 13 και στο Αιγαίο από 8 έως 13, και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 15 βαθμούς.



Αττική: Βροχές και βαθμιαία τοπικές καταιγίδες τα φαινόμενα κατά τόπους προς το μεσημέρι δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα, από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά Α-ΒΑ 4-6, και από το απόγευμα ΒΔ στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 12 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά/νότια τμήματα της περιφέρειας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ 4-5 και στα ανοιχτά της Χαλκιδικής 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 10 βαθμούς.



Την Κυριακή 25/2 τοπικές βροχές αναμένονται στα κεντρικά/βόρεια ηπειρωτικά, χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται το πρωί στο Αν. Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αρχικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις που από το βράδυ στο Ιόνιο θα δώσουν βροχές και στα βορειοδυτικά τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και το Β. Αιγαίο θα πνέουν Α-ΝΑ 4-5 μποφόρ, ΒΔ στο ανατολικό-νοτιοανατολικό Αιγαίο 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ κυρίως το πρωί. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά/βόρεια. Την Δευτέρα 26/2 αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού σε όλη την χώρα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο(ενδεικτικά υψόμετρα από τα 200-300μ και πάνω). Προς το απόγευμα τα φαινόμενα στα νότια-νοτιοδυτικά ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 μποφόρ, από Α-ΒΑ διευθύνσεις στα βόρεια και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά/βόρεια. Τέλος την Τρίτη 27/2 αναμένεται νέα αλλαγή του καιρού από το μεσημέρι και από τα δυτικά με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά που την Τετάρτη 28/2 θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι από Ν την Τετάρτη θα στραφούν σε ΒΔ στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου