Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Βροχερός κατά περιόδους αναμένεται να είναι ο καιρός όλη την εβδομάδα - Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σ/Κ κυρίως στα βόρεια | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Κυριακή (21-25/2)


Βαρομετρικό χαμηλό στην Κ. Μεσόγειο, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο Τετάρτη (21-02-2018) αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μας, με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια ΝΑ και στο Β. Αιγαίο ΒΑ έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 21/2/18

Για την Τετάρτη, αναμένεται άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές κυρίως στα δυτικά, κατά τόπους στα κεντρικά(Θεσσαλία), τα βόρεια και το αν. Αιγαίο. Στα δυτικά και το αν. Αιγαίο θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες, στα αν. ηπειρωτικά, στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος με κάποια μικρό-ανοίγματα, ωστόσο κι δω κυρίως προς το δεύτερο μισό θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και στα ημιορεινά κυρίως της Θράκης. Ενδεικτικά πάνω από τα 900μ στην Δ. Μακεδονία, πάνω από τα 1200-1500μ στα ορεινά της Ηπείρου-Θεσσαλίας και Στερεάς, και πάνω από τα 600-700μ στον Έβρο. 
Άνεμοι: στο Ιόνιο και το Ν. Αιγαίο θα πνέουν ΝΑ 5-6 και στο Β. Ιόνιο 7 μποφόρ, ενώ στο Β. Αιγαίο, θα πνέουν ΒΑ με την ίδια περίπου ένταση.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 14, στα αν. ηπειρωτικά από 7 έως 14 και στο Αιγαίο από 8 έως 15 και στην Κρήτη 16 βαθμούς.



Αττική: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Άνεμοι ΝΑ 4-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Τοπικές βροχές, οι οποίες θα είναι περισσότερες στα δυτικά τμήματα της περιφέρειας, όπως επίσης και στα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής, πιο εξασθενημένες θα είναι οι βροχοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές όπως επίσης και στην Θεσσαλονίκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά(από τα 700μ. και πάνω) . Άνεμοι ΒΑ 5-6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς.



Την Πέμπτη 22/2 προβλέπονται βροχές κυρίως στην Μακεδονία, την Θράκη και το αν. Αιγαίο οπού θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε άστατο καιρό με διαστήματα ηλιοφάνειας και παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Άνεμοι Ν στο Ιόνιο και το Ν. Αιγαίο ΒΑ στο Β. Αιγαίο 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Παρασκευή 23/2 προβλέπονται τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, και από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ οπού στο Ιόνιο θα φτάσουν και τα 7-8 μποφόρ, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στα δυτικά να ανέβει και να φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς. Το Σάββατο 24/2 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία ωστόσο ο καιρός στα δυτικά/νότια θα βελτιωθεί, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικά από τα 800-900μ και πάνω). Οι άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα κεντρικά/βόρεια. Τέλος την Κυριακή 25/2 τα χιόνια στη βόρεια Ελλάδα θα κατέβουν και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο, καθώς θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σχεδόν παντού σε Β στα 5-6 μποφόρ.

Καλή Σαρακοστή σε όλους


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου