Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Πέμπτη με τα εντονότερα φαινόμενα να επικεντρώνονται κυρίως στα κεντρικά νότια τμήματα | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Κ. Δευτέρα


Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται Α-ΝΑ θα και επηρεάσει την Πέμπτη (15-02-2018) σχεδόν όλη την χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, κατά τα άλλα οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν και θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 15-02-2018:

Εκτός από τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, οπού εκεί η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά παροδικά αυξημένη που δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να αφήσει κάποια ασθενή τοπική βροχή, μικρής γενικά διάρκειας, στην υπόλοιπη βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα δώσουν τοπικές βροχές κυρίως στην Μακεδονία και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά(από τα 500-600μ και πάνω).  Στην υπόλοιπη χώρα από τα νοτιότερα τμήματα της Δ. Μακεδονίας , την Θεσσαλία και νοτιότερα/νοτιοανατολικότερα προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες πρώτα στα δυτικά και προς το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο υπόλοιπο Β. και αν. Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές θα πέσουν στις περισσότερες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής κυρίως χώρας. Ενδεικτικά πάνω από τα 500-600μ στην Θεσσαλία και πάνω από τα 700 με 1000μ στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα αρχίσουν στα δυτικά, να εξασθενούν, όπως επίσης και στα νότια-νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί η κακοκαιρία με έμφαση από το απόγευμα και μετέπειτα  στην αν. Θεσσαλία, τις Σποράδες και το αν. Αιγαίο.
Άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο Ν-ΝΑ 6-7 μποφόρ, στο Ιόνιο θα στραφούν βαθμιαία σε Β 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ από τις Σποράδες μέχρι το Θρακικό θα πνέουν θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι στα 7-8 μποφόρ.
Θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 2 έως 9 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 12, στα αν. ηπειρωτικά από 3 έως 12 και στο Αιγαίο από 6 έως 14 βαθμούς.



Αττική: Βροχές και τοπικές καταιγίδες, τα φαινόμενα πιθανόν τοπικά να έχουν έντονο χαρακτήρα, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει στη κορυφή της Πάρνηθας. Προς το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι αρχικά ΝΑ 6-7 μποφόρ, που προς το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια περίπου ένταση. Θερμοκρασία από 8 έως 12 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι οι οποίες θα είναι περισσότερες προς το βράδυ στα κεντρικά και νότια τμήματα της Περιφέρειας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά(500μ και πάνω). Άνεμοι Β-ΒΑ 6-7 και στα ανοιχτά της Χαλκιδικής 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 9 βαθμούς.



Την Παρασκευή 16/2 τοπικές βροχές θα συνεχιστούν στην αν. θεσσαλία, Σποράδες, αν. Στερεά, Εύβοια και μέσα στο Αιγαίο, και τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια τμήματα. Οι άνεμοι θα στραφούν παντού σε ΒΑ 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ(Αιγαίο). Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα. Το Σάββατο 17/2 προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, ενώ την Κυριακή 18/2 θα έχουμε αύξηση νεφώσεων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι άνεμοι Β 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ενώ την νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Τέλος την Κ.Δευτέρα 19/2 προβλέπεται συννεφιά σε όλη την χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι Β στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου