Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Κατά τόπους σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται το Σάββατο, ύφεση των φαινομένων αναμένεται την Κυριακή, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τετάρτη 14/2



Βαρομετρικό χαμηλό οργανώνεται στην Κ. Μεσόγειο, κινούμενο Α-ΒΑ ενισχυόμενο, θα επηρεάσει την χώρα μας το Σάββατο (10-02-2018) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ν. Ιόνιο και την Πελοπόννησο και σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής κυρίως χώρας. Πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν σε όλα τα ορεινά, καθώς και πιο χαμηλά στα βορειοδυτικά ορεινά (Δ.Μακεδονία). Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι από Ν κυρίως διευθύνσεις 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ αρχικά τόσο στο Ν. Ιόνιο  και από το απόγευμα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 10-02-2018:

Πρωινές-Μεσημβρινές ώρες: Εκτός από τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας (αν. Μακεδονία-Θράκη), καθώς και τα νοτιοανατολικά τμήματα (αν. Κρήτη-Δωδεκάνησα) οπού εκεί η ημέρα θα ξεκινήσει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, λιγότερες στην βόρεια χώρα, ωστόσο στο κεντρικό-νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο τα φαινόμενα γρήγορα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Επίσης τοπικές βροχές μικρής γενικά διάρκειας θα σημειωθούν στην Δ-Κ. Κρήτη, τις Κυκλάδες καθώς και το ΒΑ Αιγαίο.



Μεσημβρινές-Βραδινές ώρες: Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς ισχυρές βροχές και  καταιγίδες θα σημειωθούν βαθμιαία και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και βόρειες περιοχές της χώρας, τα φαινόμενα τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα, στην Στερεά, την Θεσσαλία, κατά τόπους την Μακεδονία και το ΒΑ Αιγαίο. Ένα πέρασμα από διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες θα έχουμε στις Κυκλάδες και την δυτική και κεντρική Κρήτη τις απογευματινές ώρες, ενώ ανεπηρέαστα θα μείνουν τα πολύ νοτιοανατολικά τμήματα της επικράτειας. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά κυρίως της Δ. Μακεδονίας. Ενδεικτικά, πάνω από τα 800 με 1000μ στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα και πάνω από τα 1200 με 1500 στα υπόλοιπα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αντίστοιχα.

Άνεμοι: θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά,κεντρικά και τα νότια 6-8 και τοπικά στο Ν. Ιόνιο 9 μποφόρ, ΒΑ άνεμοι στο Β. Αιγαίο στα 7-8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 11 βαθμούς στα ορεινά οι ελάχιστες, όπως επίσης και οι μέγιστες τιμές θα κυμαίνονται γύρω στους 2 με 5 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 13 βαθμούς, στα αν. ηπειρωτικά από 7 έως 14 βαθμούς και στο Αιγαίο από 8 έως 13 στα βόρεια, και από 10 έως 17 με 18 στα υπόλοιπα τμήματα αντίστοιχα.




Αττική: Νεφώσεις με βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5-6 βαθμιαία 7 και στα ανατολικά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι πυκνές(κρίσιμο υψόμετρο από τα 900-1000μ και πάνω). Άνεμοι Α-ΒΑ 6-7 και στα ανοιχτά της Χαλκιδικής 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 11 βαθμούς.



Την Κυριακή 11/2 στην κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ΒΑ Αιγαίο, οπού θα σημειωθούν και παροδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Δ. Μακεδονίας, πρόσκαιρα και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στην δυτική,κεντρική και βόρεια χώρα. Την Δευτέρα 12/2 λίγες ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, το αν. Αιγαίο και μέσα στην ημέρα στα αν. ηπειρωτικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Τρίτη 13/2 αρχικά αναμένεται γενικά καλός καιρός, ωστόσο από το μεσημέρι και από τα δυτικά προβλέπεται νέα αλλαγή του καιρού με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και την Τετάρτη 14/2 θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς ενώ η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου