Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Βελτιώνεται ο καιρός το Σ/Κ, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει | Σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται από την Κ. Δευτέρα με τοπικές βροχές αρχικά κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά


Το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέαζει κινείται ανατολικά/νοτιοανατολικά, οπού θα προκαλέσει κατά την διάρκεια του Σαββάτου (17-02-2018) κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο, στη περιοχή μας ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, παράλληλα θα διατηρηθεί ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων των ΒΔ Βαλκανίων με τις χαμηλές της Αν. Μεσογείου με αποτέλεσμα οι άνεμοι να διατηρηθούν ενισχυμένοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 17-02-2018:

Για το Σάββατο, αναμένονται αρχικά τοπικές συννεφιές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, που στην Β. Κρήτη θα δίνουν μέχρι και τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές, πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει μέχρι το μεσημέρι και στην ορεινή Εύβοια. Από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση παντού, στην υπόλοιπη χώρα από την αρχή της ημέρας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός , ενώ προς το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι Β στο Ιόνιο 4-5, στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση προς το βράδυ κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του.
Θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 3 έως 14 βαθμούς, στα ορεινά η ελάχιστη θα είναι γύρω στους -2 με -3, στα δυτικά από 4 έως 16, στα αν. ηπειρωτικά από 3 έως 15 και στο Αιγαίο από 6 έως 15 στα βόρεια και από 7 έως 17 στα υπόλοιπα αντίστοιχα.



Αττική: Γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Άνεμοι Β 5-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα κατά τόπους κυρίως προς το απόγευμα. Άνεμοι αρχικά Β-ΒΔ στον Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.



Την Κυριακή 18/2 θα έχουμε αύξηση νεφώσεων κυρίως από το μεσημέρι και μετά σε όλη την χώρα. Οι άνεμοι Β-ΒΔ που στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα δεν πρόκειται να ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Την Καθαρά Δευτέρα 19/2 προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά,κεντρικά και βόρεια, στα νοτιοδυτικά προς το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Α-ΝΑ 4-5 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 3-5 και στο Β. Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τέλος την Τρίτη-Τετάρτη 20-21/2 προβλέπονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χιόνια στα ορεινά, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν στα πελάγη τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καλό τριήμερο σε όλους


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου