Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Συνεχίζονται οι καλές καιρικές συνθήκες και αυτή την εβδομάδα | Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα

Οι υψηλές πιέσεις των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές πιέσεις στην Αν. Μεσόγειο θα διατηρήσουν τους κατά τόπους ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο και το επόμενο 24ωρο (Τρίτη) που θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 17/10/17 :

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια τμήματα κατά περιόδους, τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα εντοπίζονται στην δυτική-νοτιοδυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές νεφώσεις θα έχουμε στην Β. Κρήτη.



Άνεμοι : Στο Ιόνιο θα πνέουν Β και κατά τόπους ΒΑ 3-5 και στον Πατραικό τοπικά 6 μποφόρ, Β-ΒΑ στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά στα ΝΔ τμήματα 7 μποφόρ.




Θερμοκρασία : Ελάχιστες τιμές : στους 7 με 9 βαθμούς στα ορεινά, στους 13 με 16 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : στους 26 με 28 στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και τοπικά 29 στην Δ. Στερεά και την Δ. Πελοπόννησο, στους 23-25 στο Αιγαίο και στα ορεινά τμήματα.



Αττική: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι Β-ΒΑ 3-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι ασθενείς και τοπικά στην Χαλκιδική ΒΑ 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.



Την Τετάρτη-Πέμπτη 18-19/10 θα διατηρηθεί ο καλός καιρός σε όλη την χώρα με αραιές κατά περιόδους συννεφιές, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κυρίως την Πέμπτη. Ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 27 με 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή 20/10 και το Σάββατο 21/10 στην δυτική χώρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3-5 μποφόρ, η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.

Καλή εβδομάδα σε όλους 

                     Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου