Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Συνεχίζονται κατά τόπους οι βροχές/καταιγίδες την Τρίτη - Η θερμοκρασία σε πτώση | Σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη

Βαρομετρικό χαμηλό με μετωπικές δραστηριότητες επηρεάζει τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Για το νέο εικοσιτετράωρο Τρίτη θα συνεχιστούν οι κατά τόπους αρκετές βροχές, ενώ θα υπάρχουν και περιοχές που θα έχουν και αρκετά ''σπασμένο'' καιρό μέσα στην ημέρα




Τρίτη 24/10/17 :

Για αύριο Τρίτη, αρχικά στην Θράκη και στα νησιά του Αν. Αιγαίου θα σημειώνονται μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Μπόρες και καταιγίδες θα σημειώνονται και στα νησιά του Κ-Ν. Ιονίου και την Δ. Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές στα βορειότερα τμήματα της Δ. Μακεδονίας, κυρίως στον Ν. Φλώρινας όπου εξ'αιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας οι όποιες βροχές θα μετατραπούν πάνω από τα 1400-1500m. σε χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα και μετά τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις Σποράδες και στα υπόλοιπα κεντροανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Άνεμοι : θα πνέουν Δ-ΒΔ στο Ιόνιο 6-7 μποφόρ, ΝΔ στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα τα 6-7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία : Ελάχιστες : στους 5-7 στα ορεινά ( στην Δ. Μακεδονία στους + 3 με +4), στους 12 με 18 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα
Μέγιστες τιμές : στα ορεινά στους 14-15 βαθμούς, ( στην Δ. Μακεδονία στους +9 με +10 , στον Ν. Φλώρινας 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη) στους 18 με 21 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα

Αττική: Άστατος καιρός, με ανοίγματα με ηλιοφάνεια τις πρωινές- προμεσημβρινές ώρες, ενώ προς το απόγευμα και μετά θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 16 έως 21 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και την Χαλκιδική. Άνεμοι ΒΔ 5-6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς.

Την Τετάρτη 25/10 οι περισσότερες βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται στο Αιγαίο και γύρω από το πέλαγος, ενώ στα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 5-6 και τοπικά στο ΒΑ Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Την Πέμπτη 26/10 οι βροχές βαθμιαία θα περιοριστούν στην Β. Κρήτη, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι Β 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Βελτίωση του καιρού πλέον σε όλη την χώρα θα έχουμε την Παρασκευή 27/10 , ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο..

Όσον αναφορά στην εξέλιξη του καιρού για την 28η Οκτωβρίου ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, καθώς υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για κάποια νέα αλλαγή του καιρού με βροχές την οποία θα την δούμε καλύτερα στα επόμενα δελτία καιρού.

                         Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου