Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Καλοκαιρία τις επόμενες μέρες στην χώρα, δεν προβλέπονται βροχές (εκτός από την Τετάρτη) | Ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα

Καλοκαιρία προβλέπεται όλη την εβδομάδα στην χώρα με αρκετές ώρες ηλιοφάνειας, και μόνο την Τετάρτη θα σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, θα χουμε ένα βοριαδάκι στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ στα Νοτιοανατολικά και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε σχεδόν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 10/10/17 : 

Ηλιοφάνεια θα χουμε σχεδόν σε όλη την χώρα και μόνο προς το μεσημέρι στα Δ-ΒΔ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Άνεμοι : Β-ΒΔ 4-5 και στο Καρπάθιο και τα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία : Το πρωί : στους 5 βαθμούς στα ορεινά, στους 7 με 15 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Μεσημέρι : θα φτάσει στους 22 με 23 βαθμούς στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο ενώ στα ορεινά δεν θα ξεπερνά τους 17 με 18.


Αττική: Ηλιοφάνεια, λίγες αραιές νεφώσεις προς το απόγευμα. Άνεμοι ασθενείς και τοπικά στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Ηλιοφάνεια , λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέσα στην ημέρα. Άνεμοι ΝΑ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

....................................................................................................................................................................

Την Τετάρτη 11/10 θα χουμε νεφώσεις κυρίως στα δυτικά-ηπειρωτικά τμήματα με τοπικές βροχές στο Β-Κ. Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δ-ΒΔ Στερεά και την ΒΔ Πελοπόννησο. Οι άνεμοι ΒΔ μέχρι 6 μποφόρ στο Καρπάθιο. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Από την Πέμπτη 12/10 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 14-15/10 δεν προβλέπονται βροχές στη χώρα, και μόνο το Σάββατο θα περάσει μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην Β. Τουρκία που σε εμάς θα προκαλέσει πρόσκαιρη ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο, και ρίχνοντας λίγο την θερμοκρασία στα ανατολικά μετά από μια πρόσκαιρη άνοδο που θα 'χουμε την Πέμπτη και την Παρασκευή.

                           Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου