Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Express επιδείνωση του καιρού περιμένουμε την 28η Οκτωβρίου - Βελτίωση του καιρού την Κυριακή - Η αρκετή ψύχρα και οι βοριάδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την νέα εβδομάδα

Express αλλαγή του καιρού περιμένουμε ανήμερα της 28η Οκτωβρίου στην χώρα η αιτία είναι το ψυχρό μέτωπο στα βόρεια Βαλκάνια το οποίο αύριο θα επηρεάσει όλη την χώρα από βορρά προς νότο Οι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια..



Σάββατο(ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου) 28/10/17 :

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στην δυτική-βορειοδυτική χώρα, βαθμιαία την βόρεια Ελλάδα το ΒΑ Αιγαίο και προς το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα ΒΔ και την ΒΑ χώρα όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δ. Μακεδονίας πάνω από τα 1400-1500μ. όπως επίσης και στα ορεινά της Αν. Μακεδονίας πάνω από τα 1500μ. Προς το βράδυ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Δ-Κ. Κρήτη και προς τα μεσάνυχτα στα Δωδεκάνησα. Παράλληλα από το μεσημέρι και από τα δυτικά-βόρεια ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.



Άνεμοι: Δ-ΒΔ στο Ιόνιο και το Β. Αιγαίο 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Δ-ΝΔ στην υπόλοιπη χώρα 5-7 στρεφόμενοι προς το βράδυ σε Δ-ΒΔκους..

Θερμοκρασία: Ελάχιστες τιμές : στους 3-4 βαθμούς στα ορεινά στους 8 με 17 στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : στους 10-16 στα ορεινά, και στα υπόλοιπα πεδινά της Β. Χώρας ( ενώ στον Ν. Φλώρινας δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 7-8.), στην υπόλοιπη χώρα θα προλάβει να φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς. Σε πτώση από το βράδυ.



Αττική: Αρχικά αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις απογευματινές-βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά περιόδους. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι αρχικά Δ-ΝΔ 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε Β 5-7. Θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς. Σε πτώση από το βράδυ.




Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες. Περισσότερες θα είναι οι βροχές κυρίως στην Χαλκιδική. Οι άνεμοι ΒΔ 5-7 και στα ανοιχτά του Θερμαϊκού 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 16-17 βαθμούς, σε σημαντική πτώση από το απόγευμα.



Την Κυριακή 29/10 τοπικές βροχές θα σημειώνονται αρχικά στα Δωδεκάνησα και την Β. Κρήτη με γρήγορη βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 5-7 στρεφόμενοι προς το βράδυ σε πιο Δ-ΝΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση. Ενώ οι ελάχιστες τιμές θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας αφού δεν αποκλείεται να χούμε τιμές υπό το μηδέν. Την Δευτέρα-Τρίτη 30-31/10 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τα 5-7 μποφόρ, η ψύχρα και οι λίγες βροχές στην δυτική Ελλάδα..

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους 

                          Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου