Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Διατηρείται ο αίθριος και άνομβρος καιρός ολόκληρη την νέα εβδομάδα

Θα διατηρηθεί και το Σαββατοκύριακο αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα ο αίθριος και άνομβρος καιρός στην περιοχή μας, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και νότιας Ευρώπης λόγω του αντικυκλώνα που εμποδίζει τα όποια βαρομετρικά χαμηλά που φέρνουν βροχές από τον Ατλαντικό να κινηθούν προς την Ευρώπη. Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί για πολλές ημέρες ακόμη.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 14/10/17 :

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο στην χώρα, και μόνο προς το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα Α-ΒΑ τμήματα της χώρας.


Άνεμοι : Στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔ οι οποίοι από το απόγευμα θα φτάσουν στα ανοιχτά τα 5-6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν Β 4-6 και από το απόγευμα βαθμιαία 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία : Ελάχιστες τιμές : στους 5-7 βαθμούς το πρωί στα ορεινά, στους 8 με 15 στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : Το μεσημέρι θα φτάσει στους 25 με 27 βαθμούς στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, στα ορεινά στους 22 με 24, στην Θράκη 22, ενώ στο Αιγαίο στους 24 με 27 βαθμούς αντίστοιχα.


Αττική: Αίθριος. Άνεμοι Β-ΒΑ 4-5 και από το απόγευμα βαθμιαία 6 μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός. Άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Την Κυριακή 15/10 θα ενισχυθούν κι άλλο οι βοριάδες στο Αιγαίο που θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ, ενώ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και βόρεια. Την Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη 16-17-18/10 περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό στην χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι Β μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Ενώ η θερμοκρασία σε άνοδο αγγίζοντας τοπικά κυρίως στα δυτικά και τους 28-29 βαθμούς, μέχρι 25-27 στα υπόλοιπα.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους 

                        Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου