Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Καλός θα διατηρηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες, το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η απουσία των βροχών | Πρόσκαιρη ενίσχυση των ΒΑ ανέμων περιμένουμε το Σ/Κ στα ανατολικά

Θα διατηρηθεί και αύριο Πέμπτη ο συνδυασμός των Υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο με αποτέλεσμα οι βοριάδες να φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Κατά τα άλλα δεν προβλέπονται βροχές για αρκετές ημέρες ακόμη στην χώρα.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 12/10/17 :

Προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη την χώρα, με τοπικές συννεφιές το πρωί στο νότιο Ιόνιο, και την ΝΔ Πελοπόννησο, οι οποίες βαθμιαία θα διαλυθούν και μόνο το μεσημέρι/απόγευμα στα ορεινά της Κ-Β χώρας θα σχηματιστούν τοπικές συννεφιές.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο αρχικά ασθενείς, που από το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ 4-5 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 4-6 και τοπικά στο Καρπάθιο 7 μποφόρ οι ριπές τους.

Θερμοκρασία: Ελάχιστες τιμές : στους 4 βαθμούς στα ορεινά, στους 7 με 15 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : στους 24-25 βαθμούς στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και το Αιγαίο, ενώ στα ορεινά θα κυμαίνεται γύρω στους 20 με 22.



Αττική: Ηλιοφάνεια, λίγα σύννεφα κατά την διάρκεια της ημέρας στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4-5 μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις μέσα στην ημέρα στα ορεινά. Άνεμοι ασθενείς αρχικά ΒΔ και το απόγευμα ΝΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

....................................................................................................................................................................

Την Παρασκευή 13/10 θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό σε όλη την χώρα. Οι βοριάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5-6 μποφόρ. Ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 26-27 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο 14-15/10 με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου στην Β. Τουρκία θα προκαλέσει σε εμάς ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ, και ρίχνοντας πρόσκαιρα τον υδράργυρο από το απόγευμα του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή στην ανατολική-βόρεια χώρα κατά 4-5 βαθμούς. Τέλος την Δευτέρα 16/10 οι βοριάδες θα αρχίσουν να εξασθενούν και η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου