Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Συνεχίζεται ο καλός καιρός μέχρι το Σαββατοκύριακο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Ενδείξεις για σοβαρή μεταβολή του καιρού από την άλλη εβδομάδα

Θα διατηρηθεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο ο καλός καιρός, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η ανομβρία σε όλη την χώρα, οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα σχηματίζονται κατά τόπους ομίχλες..



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 19/10/17 :

Προβλέπεται σχεδόν σε όλη την χώρα ηλιοφάνεια, με αραιές νεφώσεις αρχικά στα ανατολικά και βόρεια και προς το απόγευμα στα δυτικά. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες.


Άνεμοι : θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στα νότια ΒΔ 3-4 μποφόρ.


Θερμοκρασία : Ελάχιστες τιμές : στους 6-9 στα ορεινά, στους 12 με 18 στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : στους 23-25 βαθμούς στα ορεινά και στα νησιά, ενώ στους 26 με 28 βαθμούς θα κυμαίνεται στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα.


Αττική: Γενικά αίθριος. Άνεμοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.


Την Παρασκευή 20/10 και το Σαββατοκύριακο 21-22/10 θα διατηρηθεί ο γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως το Σάββατο στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 26 με 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Τέλος υπάρχουν ενδείξεις  για σοβαρή αλλαγή του καιρού από την Δευτέρα 23/10 με αρκετές βροχές από τα δυτικά  ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΔ 5-7 μποφόρ. 
Νεώτερα για την επικείμενη κακοκαιρία στα επόμενα δελτία μας

                         Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου