Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Συνεχίζεται και το Σ/Κ ο καλός και ζεστός καιρός | Μεταβολή του καιρού περιμένουμε από την ερχόμενη Δευτέρα με κατά τόπους αρκετές βροχές, ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας

Η ανατολική Μεσόγειος αλλά και η χώρα μας θα επηρεάζονται το Σαββατοκύριακο από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα ο καιρός να παραμείνει καλός, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα σχηματίζονται τοπικές ομίχλες λόγω της σημαντικής εξασθένησης των ανέμων, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 21/10/17 :

Περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με αραιές νεφώσεις στις νότιες κυρίως περιοχές της χώρας, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα ναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες


Άνεμοι : θα είναι ασθενείς και στα δυτικά και νότια κατά τόπους ΒΔ 4-5 μποφόρ.


Θερμοκρασία : Ελάχιστες τιμές : στους 6 με 8 στα ορεινά, στους 12 με 18 στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : στους 24 με 25 στα ορεινά, στους 26 με 28 στα ηπειρωτικά και στους 24 με 26 στο Αιγαίο.


Αττική: Γενικά αίθριος, λίγες αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ασθενείς και τοπικά ΒΔ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αίθριος. Άνεμοι ασθενείς και τοπικά το πρωί ΒΔ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.


Την Κυριακή 22/10 θα διατηρηθεί ο γενικά αίθριος καιρός, οι εξασθενημένοι άνεμοι, οι τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά και η αρκετή ζέστη. Ωστόσο την Δευτέρα 23/10 περιμένουμε αλλαγή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες προς το απόγευμα-βράδυ θα επηρεάσουν την Κρήτη και το αν. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΔ 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα Δ-Β. Τέλος κι αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία  την Τρίτη-Τετάρτη 24-25/10 περιμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη την χώρα. Ενώ η θερμοκρασία σε βαθμιαία αισθητή πτώση καθώς οι άνεμοι θα στραφούν από τα δυτικά σε βοριάδες..

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους 

                     Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου