Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη στην χώρα | H τάση του καιρού μέχρι την Δευτέρα

Ατμοσφαιρική διαταραχή στα Βαλκάνια κινείται την Πέμπτη Α-ΒΑ , έτσι στην χώρα μας το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα, οι ενισχυμένοι Δ-ΒΔ ανεμοι και οι τοπικές βροχές κυρίως στα Δ-ΒΔ αλλά και τα ΒΑ τμήματα..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 21/9/17 : 

Για αύριο, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κατά τόπους στην Θεσσαλία, την Δ-ΒΔ Πελοπόννησο την Αν. Μακεδονία και την Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Από το βράδυ και κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανοιχτά τμήματα της Χαλκιδικής, στο Θρακικό, στις Σποράδες και το ΒΑ Αιγαίο. 

Άνεμοι: Δ-ΒΔ 5-6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Ελάχιστες τιμές : στους 8 βαθμούς στα ορεινά, στους 13 με 22 στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : στους 22 βαθμούς στα ορεινά,  στους 25 με 28 και τοπικά 29 στα υπόλοιπα τμήματα.


Αττική: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις μέσα στην ημέρα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 5-6 , τοπικά 7 στον Σαρωνικό και κυρίως στον Κορινθιακό. Θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα, και το βράδυ στα ανοιχτά της Χαλκιδικής πιθανόν και στα υπόλοιπα τμήματα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 5-6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς.


Την Παρασκευή 22/9 τις πρώτες πρωινές ώρες διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο ΒΑ Αιγαίο με γρήγορη βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι Δ-ΒΔ 5-6 και στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ την νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά η ψύχρα κατά τόπους θα ναι έντονη. Το Σαββατοκύριακο 23-24/9 θ περάσει με γενικά καλό καιρό, και μόνο την Κυριακή θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα. Οι ΒΔ άνεμοι 4-5 και στα Νοτιοανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τέλος την Δευτέρα 25/9 περιμένουμε κάποια πιθανή αλλαγή του καιρού με λίγο περισσότερες βροχές τις οποίες θα δούμε στα επόμενα δελτία μας το ποιες περιοχές θα επηρεάσουν.

                    Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου