Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Παροδικά αυξημένη συννεφιά την Πρωτομαγιά με μικρής έντασης και διάρκειας φαινόμενα - Αλλαγή του καιρού από το Σάββατο | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως το Σάββατο 04/05/2019.

Βαρομετρικό χαμηλό στην Βουλγαρία κινείται βορειοανατολικά, παράλληλα ατμοσφαιρική διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας στην κεντρική Μεσόγειο κινείται ανατολικά. Με αυτές τις ατμοσφαιρικές συνθήκες στην χώρα μας την Πρωτομαγιά αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και πιθανόν μέσα στην ημέρα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη - Πρωτομαγιά 01-05-19:

Την Πρωτομαγιά αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και έντασης προς το μεσημέρι στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πελοπόννησο, στην Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στο βορειοανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα προς το βράδυ κατά τόπους στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα μέσα στην ημέρα να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας με πρόσκαιρες τοπικές μπόρες και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια πελάγη και το βόρειο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από 3 έως 16 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 8 έως 22 και τοπικά 23, στα δυτικά από 8 έως 17 με 18, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 8 έως 23 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 22 και στα Δωδεκάνησα έως 23 με 24 βαθμούς.



Αττική:
Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 5 και στον Κορινθιακό 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά με πρόσκαιρες τοπικές μπόρες. Άνεμοι αρχικά δυτικοί - βορειοδυτικοί και μέσα στην ημέρα νότιοι - νοτιοανατολικοί στον Θερμαϊκό 3 με 4 μποφόρ και στην Χαλκιδική νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.



Την Πέμπτη 02/05 αρχικά τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, βαθμιαία βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά με έμφαση την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Οι άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή 03/05 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με μικρή πιθανότητα βροχής στα βορειοανατολικά ορεινά. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τέλος το Σάββατο 04/05 αναμένονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, ενώ στα δυτικά νοτιοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες στα 5 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη και καλή Πρωτομαγιά σε όλους. 

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 30-04-19 / 15:00   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου