Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Γενικά βελτιωμένος καιρός μέχρι την Παρασκευή με τοπικά φαινόμενα - Αλλαγή του καιρού το Σάββατο | Δελτίο καιρού έως το Σάββατο 06/04/2019.

Θα παραμείνει και το επόμενο εικοσιτετράωρο Τρίτη (02/04) ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια, με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο με συνέπεια οι βοριάδες να φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 7 μποφόρ. Πέρα από αυτά απογευματινές μπόρες αναμένονται στα βόρεια βορειοδυτικά ορεινά με την θερμοκρασία να είναι πιο υψηλή κυρίως στην δυτική Ελλάδα εξ'αιτίας των βορειοανατολικών ανέμων που δρουν ως καταβάτες από την Πίνδο.




Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 02-04-19:

Την Τρίτη, αρχικά αναμένονται λίγες νεφώσεις στην Θράκη και την βόρεια Κρήτη, στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό. 
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά οπού θα σημειωθούν παροδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα από το μεσημέρι θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις από τα δυτικά που μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν καλύψει τον ουράνιο θόλο των μεγαλυτέρων τμημάτων της χώρας μας.

Άνεμοι: Θα πνέουν στο Ιόνιο βόρειοι - βορειοανατολικοί 3 με 4 και στον Πατραϊκό τοπικά 5 μποφόρ, βόρειοι - βορειοανατολικοί και στο Αιγαίο με ένταση στα 5 με 6 και τοπικά στα κεντρικά τμήματά του 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από 2 έως 17 βαθμούς, στα βόρεια από 7 έως 20, στα δυτικά από 7 έως 21, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 7 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 17 και στα Δωδεκάνησα έως 19 βαθμούς.



Αττική:
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά οπού υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι στον Θερμαϊκό μεταβλητοί και μέσα στην ημέρα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στην Χαλκιδική βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.



Την Τετάρτη 03/04 παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται αρχικά στην δυτική, την κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και της βορειοδυτικής χώρας θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Την Πέμπτη 04/04 αναμένεται λίγη συννεφιά που το μεσημέρι και το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο, την ορεινή ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη θα πυκνώσει και θα εκδηλωθούν παροδικές μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί, στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή 05/04 προβλέπεται σταδιακή αύξηση των νεφώσεων με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε άνοδο. Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το Σάββατο 06/04 αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά με αρκετές βροχές, τοπικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια δεν αποκλείεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Τροποποίηση δελτίου: 02-04-19 / 15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου