Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Κακοκαιρία το Σάββατο κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα - Ύφεση των φαινομένων την Κυριακή, εκ νέου επιδείνωση από την Δευτέρα | Δελτίο καιρού έως την Τρίτη 09/04/2019

Βαρομετρικό χαμηλό ανατολικά της Σικελίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας αναμένεται να κινηθεί βορειοανατολικά και θα επηρεάσει το νέο εικοσιτετράωρο Σάββατο (06/04) κυρίως την κεντρική και νότια χώρα με τοπικά έντονα φαινόμενα. Στην βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα έχουν πιο εξασθενημένη μορφή. Οι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο πρόσκαιρα τα 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.




Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 06-04-19:

Το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, στην Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Μακεδονία και στο βόρειο Αιγαίο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τα νοτιότερα τμήματα της Στερεάς, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προοδευτικά θα εξασθενήσουν, όπως επίσης και στην βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα θα διατηρηθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Άνεμοι: Θα πνέουν στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο ανατολικοί - βορειανατολικοί 5 με 6 και στον Πατραϊκό 7 μποφόρ, ανατολικοί - νοτιοανατολικοί στην υπόλοιπη χώρα 6 με 8 και στο ανατολικό Αιγαίο μέσα στην ημέρα τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από 4 έως 10 με 11 βαθμούς, στα βόρεια από 7 έως 16, (στην Θράκη έως 19) στα δυτικά από 10 έως 18 και τοπικά 19, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 5 έως 15 με 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 17 και τοπικά στην βόρεια Κρήτη έως 20 βαθμούς.



Αττική:
Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα έως τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 16 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες θα είναι περισσότερες στα δυτικά και νότια τμήματα της περιφέρειας. Σταδιακή βελτίωση προς το βράδυ. Άνεμοι βορειοανατολικοί και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Χαλκιδική έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.



Την Κυριακή 07/04 αναμένεται συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Δευτέρα 08/04 νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα προκαλέσει εκ νέου βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, που θα είναι περισσότερες και εντονότερες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί - νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από τα δυτικά σε δυτικούς - βορειοδυτικούς με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Τέλος την Τρίτη 09/04 αναμένεται διατήρηση του άστατου καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 05-04-19 / 22:00   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου