Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Άστατος ο καιρός τις επόμενες ημέρες στην χώρα - Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως την Τρίτη | Δελτίο καιρού έως την Τρίτη 07/05/2019,

Βαρομετρικό χαμηλό στην Τυνησία συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα κινείται βορειοανατολικά και αναμένεται το Σάββατο (04/05) να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά βορειοδυτικά που τοπικά δεν αποκλείεται προς το βράδυ κυρίως στα βορειοδυτικά να έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τοπικά τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Ευνοείται η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης κυρίως στην δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 04-05-19:

Το Σάββατο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι αργά το βράδυ θα 'χουν επηρεάσει σχεδόν όλη την επικράτεια. Στα δυτικά βορειοδυτικά από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που τοπικά κυρίως προς το βράδυ στην Ήπειρο και την δυτική Στερεά δεν αποκλείεται να'χουν έντονη μορφή. Ευνοείται η μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης κυρίως στην δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα.

Άνεμοι: Θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι 4 με 6 μποφόρ, εκτός από την Ρόδο μέχρι και το Καστελόριζο που θα πνέουν από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ η ένταση τους.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από 6 έως 18 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 10 έως 22, στα δυτικά από 11 έως 18 με 20, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 10 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 22 βαθμούς.



Αττική
Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τις βραδινές - νυχτερινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς.



Την Κυριακή 05/05 στα δυτικά, κεντρικά, στα βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται άστατος καιρός με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες που τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, την δυτική Στερεά,στην Θεσσαλία, την Μακεδονία και προς το βράδυ στην Θράκη δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές, βαθμιαία ωστόσο τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα νότια ηπειρωτικά με πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Ευνοείται η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι νοτιάδες θα διατηρηθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Δευτέρα 06/05 στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Η σκόνη θα περιοριστεί στα νοτιοανατολικά, καθώς θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα δυτικά. Τέλος την Τρίτη 07/05 αναμένεται άστατος καιρός στα δυτικά και μέσα στην ημέρα στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά τις θερμές ώρες της ημέρας σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγη συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση και στην υπόλοιπη χώρα, της τάξεως των 5 με 7 βαθμών. 

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 03-05-19 / 15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου