Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Περιορίζονται οι βροχές τις επόμενες ημέρες, βοριάδες στο Αιγαίο και ψύχρα έως την Κυριακή - Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Μ. Δευτέρα | Δελτίο καιρού έως την Μ. Τρίτη 23/04/19.

Ατμοσφαιρική διαταραχή στα ανατολικά Βαλκάνια κινείται νοτιότερα συνοδευόμενη από ασθενές ψυχρό μέτωπο και θα επηρέασουν την χώρα μας το Σάββατο (20/04) με τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοανατολικά, βαθμιαία προς το μεσημέρι τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 20-04-19:

Το Σάββατο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά τις πρωινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, προς το μεσημέρι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Εύβοια, την κεντρική ανατολική Στερεά και πιθανόν στις Κυκλάδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα κυρίως κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη οπού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά, ενώ σταδιακή βελτίωση του καιρού προβλέπεται προς το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ η ένταση τους.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από 2 έως 15 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 7 έως 17, στα δυτικά από 7 έως 20 και τοπικά 21, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 7 έως 15 με 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 15 και στα Δωδεκάνησα έως 16 βαθμούς.



Αττική:
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως προς το μεσημέρι με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια βορειοδυτικά του νομού. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι με τοπικές βροχές πλην των νοτίων τμημάτων της Χαλκιδικής. Άνεμοι ανατολικοί και στον Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.



Την Κυριακή των Βαΐων 21/04 αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγη συννεφιά στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο και την Μακεδονία θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Μ. Δευτέρα 22/04 στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα σημειωθούν απογευματινές μπόρες, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές αναμένονται το βράδυ στην δυτική Ελλάδα, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης την νύχτα και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο. Τέλος την Μ. Τρίτη 23/04 προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια.

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 19-04-19 / 15:00    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου