Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός και τις επόμενες ημέρες στην χώρα.. | Δελτίο καιρού έως την Τετάρτη 17/04/2019.

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται βορειοανατολικά με αποτέλεσμα και το νέο εικοσιτετράωρο Σάββατο (13/04) ο καιρός να παραμείνει άστατος αρχικά σε μια ζώνη φαινομένων που θα ξεκινά από την ανατολική Πελοπόννησο και θα καταλήγει στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο καθώς και στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά ημιορεινά τμήματα . Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ η ένταση τους. Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Ευνοείται μέτρια μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 13-04-19:

Το Σάββατο αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες Κυκλάδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο βορειοανατολικό Αιγαίο πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κυρίως στην Θράκη και την βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. 
Κατά την διάρκεια της ημέρας αύξηση νεφώσεων αναμένεται στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά με έμφαση τα ορεινά ημιορεινά τμήματα οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες, ενώ άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Πιθανότητα για τοπικές βροχές με την μορφή μπόρας υπάρχει για την ορεινή Κρήτη τις απογευματινές ιδίως ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια που μέχρι αργά το βράδυ θα 'χει εκτοπιστεί και από αυτές τις περιοχές. 

Άνεμοι: Θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι - νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τμήματά του πρόσκαιρα έως το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ η ένταση τους.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από 4 έως 15 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 8 έως 19, στα δυτικά από 9 έως 16 και τοπικά 17, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 9 έως 19 και τοπικά 20 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 18 και τοπικά στην Κρήτη έως 20 με 21 βαθμούς.


  
Αττική:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην συνέχεια άστατος με τοπικές μπόρες και πιθανόν σποραδική καταιγίδα το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικά του νομού. Άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στον Κορινθιακό δυτικοί με την ίδια περίπου ένταση. Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί και μέσα στην ημέρα νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς.



Την Κυριακή 14/04 αρχικά στην δυτική βορειοδυτική χώρα, την κεντρική Μακεδονία, το βορειοανατολικό Αιγαίο και τις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια. Την Δευτέρα 15/04 αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία μέσα στην ημέρα στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και κατά τόπους στα νησιά του Αιγαίου θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες που τοπικά δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους - βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Την Τρίτη 16/04 στην κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και στα νότια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά που το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα πυκνώσει και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Τέλος την Τετάρτη 17/04 απογευματινές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.  

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 12-04-19 / 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου