Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Η σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, οι τοπικές λασποβροχές και η μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού έως την Μ. Πέμπτη | Η τάση του καιρού για την Κυριακή του Πάσχα 28/04/2019.

Βαρομετρικό χαμηλό στην δυτική Μεσόγειο κινείται βόρεια βορειοανατολικά παράλληλα υψηλές πιέσεις καλύπτουν την ανατολική Μεσόγειο, με αυτές τις ατμοσφαιρικές συνθήκες την Μ. Τρίτη (23/04) αναμένονται αρκετές ποσότητες Αφρικάνικης σκόνης κυρίως στην δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, πρόσκαιρες τοπικές λασποβροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και νοτιοανατολικοί άνεμοι που στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Μ. Τρίτη 23-04-19:

Την Μ. Τρίτη αναμένονται στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές λασποβροχές κατά περιόδους μικρής διάρκειας. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τις μεγάλες ποσότητες Αφρικάνικης σκόνης κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, (δυνατοί νοτιοανατολικοί άνεμοι αναμένονται μέσα στην ημέρα στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τοπικά οι ριπές τους τα 6 με 7 μποφόρ). Στο Αιγαίο ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από 5 έως 15 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 9 έως 19, στα δυτικά από 11 έως 22 και τοπικά πιθανόν 23, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 9 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 20 με 22 και τοπικά στην βόρεια Κρήτη 23 βαθμούς.



Αττική:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σύντομες τοπικές λασποβροχές κυρίως κατά την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές λασποβροχές μικρής διάρκειας κατά διαστήματα. Άνεμοι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στον Θερμαϊκό πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.



Την Μ. Τετάρτη 24/04 προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές λασποβροχές τις πρωινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, την Θράκη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιή συννεφιά. Ευνοείται αξιόλογη μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο 6 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια θα φτάσει το μεσημέρι τοπικά στους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα στους 20 με 23 και έως 18 με 20 βαθμούς στα ορεινά. Την Μ. Πέμπτη 25/04 αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές λασποβροχές στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Μ. Παρασκευή 26/04 προβλέπονται αρχικά αραιές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, βαθμιαία γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι ανατολικοί - βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Το Μ. Σάββατο 27/04 αναμένονται απογευματινές μπόρες στα βόρεια ηπειρωτικά, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο, βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ η ένταση τους και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τέλος όσον αφορά για την ΤΑΣΗ του καιρού, την Κυριακή του Πάσχα 28/04 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αναμένεται γενικά καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από τα κεντρικά και κυρίως τα βόρεια ηπειρωτικά οπού τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Νεώτερα και πιο ασφαλή στοιχεία για την Κυριακή του Πάσχα στα επόμενα δελτία καιρού..

Καλή Μεγαλοεβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 22-04-19 / 15:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου