Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Διατηρείται η Αφρικάνικη σκόνη έως την Μ. Παρασκευή με σταδιακή υποχώρηση από το Μ. Σάββατο - Οι περισσότερες βροχές το Μ. Σάββατο, καλός ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα | Δελτίο καιρού έως την Κυριακή του Πάσχα 28/04/2019.

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην ανατολική Μεσόγειο παραμένει ευνοϊκή και την Μ. Πέμπτη (25/04) για την διατήρηση της μεταφοράς των θερμών αερίων μαζών αλλά και της σκόνης από την Αφρική, οι συγκεντρώσεις της οποίας θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Πέρα από αυτά δεν θα εκλείψουν κάποιες τοπικές λασποβροχές αρχικά στα κεντρονότια ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα δυτικά κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα παραμείνουν στο Ιόνιο τοπικά στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Μ. Πέμπτη 25-04-19:

Την Μ. Πέμπτη αρχικά τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην κεντρική ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο με τοπικές λασποβροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στο Ιόνιο καθώς και στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές λασποβροχές και πιθανόν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας πρόσκαιρες σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης, οι συγκεντρώσεις της οποίας θα είναι κατά τόπους αυξημένες.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, ανατολικοί - βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 3 με 4 και στην θάλασσα Κυθήρων 5 μποφόρ. Μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου θα πνέουν μέσα στην ημέρα δυτικοί έως 5 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από 7 έως 21 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 10 έως 23, στα δυτικά από 15 έως 26 και τοπικά 27, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 10 έως 22 με 23 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά έως 25 με 26 βαθμούς. 



Αττική:
Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σύντομες τοπικές λασποβροχές από το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα ανατολικοί - βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα λίγο πιο πυκνές. Άνεμοι μεταβλητοί και πρόσκαιρα μέσα στην ημέρα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.



Την Μ. Παρασκευή 26/04 τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και κατά τόπους στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές λασποβροχές, βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οπού κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν παροδικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, της οποίας οι συγκεντρώσεις θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ η ένταση τους. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια, οπού θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Το Μ. Σάββατο 27/04 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα, με απογευματινές μπόρες και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, της οποίας οι συγκεντρώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τέλος την Κυριακή του Πάσχα 28/04 προβλέπεται γενικά καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ η σκόνη θα περιοριστεί στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. 

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 24-04-19 / 15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου