Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού την Τρίτη με τοπικές βροχές κυρίως στα Κ-Β. - Βελτίωση του καιρού από την Τετάρτη | Η τάση του καιρού μέχρι το Σάββατο

Ατμοσφαιρική διαταραχή από τα βόρεια θα προκαλέσει κατά την διάρκεια της Τρίτης τοπικές βροχές κυρίως στα Κ-Β. τμήματα, οι βοριάδες θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε ανεκτά επίπεδα..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 5/9/17 : 

Τοπικές νεφώσεις θα χουμε ήδη από την αρχή της ημέρας στα Κ-Β τμήματα, οι οποίες κυρίως μέσα στην ημέρα θα δώσουν στην Κ-Α Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ΒΑ Στερεά και την Β. Εύβοια τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και για την Δ. Μακεδονία μέσα στην ημέρα κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια.

Άνεμοι: Β-ΒΔ 4-5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Ελάχιστες τιμές : στους 10 με 11 βαθμούς στα ορεινά, στους 15 με 22 βαθμούς στα υπόλοιπα τμήματα.
Μέγιστες τιμές : στους 25 βαθμούς στα ορεινά, στους 27 με 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στους 28 με 30 στο Αιγαίο.


Αττική: Αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι ασθενείς, θαλάσσια αύρα το απόγευμα στα παράκτια. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αρχικά τοπικές νεφώσεις, οι οποίες μέσα στην ημέρα θα δώσουν διάσπαρτες μπόρες και πιθανόν τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ημιορεινά-ορεινά τμήματα της περιφέρειας. Άνεμοι ασθενείς, τοπικά το πρωί ΒΑ μέχρι 4 μποφόρ στις ακτές της Χαλκιδικής. Θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς.


...................................................................................................................................................

Την Τετάρτη 6/9 αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως το πρωί στα ανατολικά, ενώ μέσα στην ημέρα θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα. Οι άνεμοι ΒΔ 4-6 και στο Καρπάθιο οι ριπές τους 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Πέμπτη 7/9 αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη την χώρα, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν μέχρι 5 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Παρασκευή 8/9 αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα, ενώ από το μεσημέρι στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής το απόγευμα στα ΒΔ. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ το Σάββατο 9/9 ατμοσφαιρική διαταραχή από τα δυτικά, θα προκαλέσει μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα Δ-Β τμήματα της χώρας. 

Καλή εβδομάδα σε όλους !!

                        Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου