Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Σταδιακή υποχώρηση της ζέστης-σκόνης-υγρασίας από την Τρίτη στην χώρα - Σε άνοδο εκ νέου η θερμοκρασία από την Πέμπτη

Ατμοσφαιρική διαταραχή συνοδευόμενη με ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τις επόμενες ώρες την Δ-ΒΔ χώρα με βροχές και καταιγίδες, ενώ από αύριο Τρίτη οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο Δ με αποτέλεσμα η σκόνη και υγρασία να αποτελούν παρελθόν σχεδόν σε όλη την χώρα, εκτός από το Αν. Αιγαίο όπου εκεί μέχρι το απόγευμα θα διατηρηθεί η θολούρα στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία σε πτώση.




Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 12/9/17 :

Συννεφιά με μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν μέχρι το αργά το μεσημέρι, στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δ. Μακεδονία, την Δ. κυρίως Θεσσαλία, την Δ-Κ. Στερεά και πιθανόν την Δ-ΒΔ Πελοπόννησο με βαθμιαία βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νησιά του Αν. Αιγαίου.

Άνεμοι: Δ-ΒΔ στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ, Δ-ΝΔ στο Αιγαίο 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Ελάχιστες τιμές : στους 11 βαθμούς στα ορεινά, στους 16 με 22 στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : στους 26 στα ορεινά, στους 30 με 32 στην υπόλοιπη χώρα.


Αττική: Αίθριος. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4-5 και στον Κορινθιακό κατά τόπους 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Τοπικές νεφώσεις μέχρι τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.


....................................................................................................................................................................

Την Τετάρτη 13/9 μόνο στα ΒΑ υπάρχει πιθανότητα παροδικής μπόρας το απόγευμα στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 4-5 μποφόρ. Θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Την Πέμπτη-Παρασκευή 14-15/9 αλλά και το Σάββατο 16/9 γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα. Οι άνεμοι Β-ΒΔ 3-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το Σάββατο. Ενώ η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο.

Καλή εβδομάδα σε όλους 

                       Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου